Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Basketbalistky absolvují soustředění před ME

Dvůr Králové nad Labem - České basketbalové reprezentantky mají úvodní soustředění v Lázních Bělohrad, které je má připravit na nadcházející mistrovství Evropy. Přípravu si zpestřily v zoologické zahradě ve Dvoře Králové, kde navštívily tamní safari a adoptovaly i jednu ze žiraf.

Národní tým mezi sebou vybral 14 tisíc korun, dalších deset tisíc přidala Česká basketbalová federace. Peníze půjdou na krmivo pro žirafího samce Jitu.

"Rozhodly jsme se, že bychom letos chtěly pomoc nějakému zvířeti. Žirafa se k nám docela hodí, většina z nás se totiž v dětství kvůli výšce setkala s posměšným přirovnání k žirafám. Možná i proto je žirafa moje nejoblíbenější zvíře," řekla Ilona Burgrová, která byla hlavní organizátorkou sbírky mezi hráčkami, které samy přišly s nápadem na podobnou akci.

Basketbalistky během odpoledne v zoo absolvovaly prohlídku, měly možnost vlastnoručně krmit žirafy a nakonec si projely místní safari. Žirafy jsou vůbec v poslední době mezi sportovci populární. V březnu fotbalová reprezentace křtila žirafí mládě v olomoucké zoo. Před rokem se zas mužská basketbalová reprezentace inspirovala v liberecké zoo návštěvou lvů před úspěšnou kvalifikací o mistrovství Evropy, do které šli s heslem rvát se jako lev.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky si zpestřují přípravu před ME

Lubor Blažek:

"Jinak žádné komplikace nejsou. Především po zdravotní stránce je to dobré, i když je velká únava. Proto jsme na tomto prvním soustředění zcela upustili od tělocvičny a budeme relaxovat ve venkovních prostorech podobně jako dnes."

Nápad svých svěřenkyň si pochvaloval i trenér národního týmu Blažek. "Vymyslely to dobře. Bylo to zajímavé odreagování. I takto se dá stmelit kolektiv," řekl Blažek, který zatím v přípravě postrádá Petru Kulichovou, která ještě zůstala na Slovensku, kde hraje za Košice, a Alenu Hanušovou, jež tento týden maturuje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články