Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Ulil, neulil? Proti Abelemu se spikla časomíra, nakonec po protestu běžel sám

Po Tereze Hrochové a kauze českého vystoupení v maratonu se na evropském šampionátu v Mnichově udála další kontroverze. Týkala se domácího desetibojaře Arthura Abeleho, který "ulil" start v šesté disciplíně, tedy 110 metrů překážek. Jenže údaje startovní reakce se výrazně lišily od opakovaných záběrů. Rozhodčí nakonec uznali chybu a Abele mohl běh absolvovat – ovšem zcela sám a bez soupeřů.

110 metrů překážek, šestá disciplína desetiboje. Ve třetí dráze startuje Abele, evropský šampion z roku 2018 a domácí hvězda, která se v Mnichově loučí s kariérou. Desetibojaři vyrazí z bloků, záhy však zazní (už podruhé) startérův výstřel – někdo vyrazil z bloků dříve.

Údaje ukazují, že to byl právě Abele, a to o desetinu vteřiny před soupeři. Jenže opakované záběry o ničem takovém nesvědčí, ba spíše naopak to byl domácí reprezentant, kdo měl jeden z pomalejších startů.

Nedá se ale nic dělat, Abele musí opustit dráhu. Rozhodčí ale po protestu německé výpravy nakonec uznali chybu a domácí reprezentant dostal opravnou možnost. Celých 110 metrů trati ale běžel na mnichovském stadionu sám a bez soupeřů.

A v čase 14,50 jej zvládl a vyslechl si aplaus celého stadionu. "Jsem naprosto hotový. Mám nervy úplně v pr...i," řekl s úsměvem ještě na dráze Abele.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články