Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Špotáková startuje sezonu v Kladně. Noha už je snad v pořádku, doufá

Dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková zahájí po zdravotních problémech sezonu v Kladně. Světová rekordmanka se utká s Nikolou Ogrodníkovou, olympijskou šampionkou z Ria de Janeiro Chorvatkou Sarou Kolakovou či vítězkou nedávné Zlaté tretry Řekyní Elínou Tzéngkoovou. Přímý přenos mítinku vysílá od 17:00 ČT sport i ČT sport Plus.

Barbora Špotáková na mítinku Kladno hází
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

V Ostravě měla původně startovat i Špotáková, ale kvůli zraněnému lýtku se odhlásila. "První sezonní start je pokaždé trošku svazující, ale myslím, že právě mítink Kladno hází je pro něj naprosto ideální. Noha už je snad v pořádku a věřím, že formu mám. Tak snad budu po závodě odcházet s kladnými pocity," uvedla Špotáková, která na konci června oslaví 41. narozeniny.

Letošní sezona má být její poslední. "Myslela jsem, že budu závodit už dříve, ale zdraví mi to nedovolilo. Věřím, že jsem zůstala trpělivá a že se to vyplatilo. Cítím se dobře, opatrně se rozzávodím," řekla trojnásobná mistryně světa pro web atletického svazu.

"Po těch dvou šílených letech se těším hrozně moc na diváky. To je takový cíl letošní sezony, pobavit diváky a dát snad i nějaký hezký výkon," uvedla Špotáková s odkazem na předchozí sezony poznamenané pandemií koronaviru.

Jednou z hvězd mítinku bude v běhu na 100 metrů polská sprinterka Ewa Swobodová, bývalá halová mistryně Evropy a třetí žena letošních evropských tabulek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články