Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Příprava byla na plné pecky, libuje si Vadlejch před vstupem do Diamantové ligy

Jakub Vadlejch má před sebou další sezonu Diamantové ligy. Český oštěpař se představí v Dauhá, čímž začne letošní sezonu. V ní by rád atakoval svůj stříbrný výkon z olympijského Tokia. Přímý přenos sledujte v pátek 13. května od 18:00 na ČT sport Plus.

Jakub Vadlejch
zdroj: Reuters

V zimní přípravě se mu vyhýbaly zdravotní problémy. "Tělo mi dovolilo jet v přípravě na plný pecky. To se mi už dlouho nepoštěstilo. A doma je to s malou také senzační," pochvaloval si.

Zatím ale neuvažuje o tom, že by atakoval devadesátimetrovou hranici, která mu stále odolává. "Na to je možná ještě brzy. Ale rád bych útočil na výkon z olympiády v Tokiu," řekl jednatřicetiletý oštěpař, který na OH skončil druhý za 86,67 metru.

V Dauhá ho doplní mimo jiné druhý český medailový hrdina olympijské soutěže Vítězslav Veselý, olympijský vítěz z Ria 2016 Němec Thomas Röhler nebo úřadující mistr světa Anderson Peters z Grenady. "Bude to takové oťukávání. Sám jsem zvědavý, co z toho vzejde," uvažoval Vadlejch.

Mítink v Dauhá patří k jeho oblíbeným. "Házel jsem tam dvakrát a pokaždé letěl oštěp daleko. Svaly pojedou na plný výkon, jsou tam pro naši disciplínu ideální podmínky," dodal vicemistr světa z roku 2017.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články