Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Maslák na Zlaté tretře nebude. Olympijská vítězka na 100 m překážek Camachová-Quinnová ano

Další velkou atletickou hvězdu hlásí Zlatá tretra. Na ostravský mítink dorazí olympijská vítězka v běhu na 100 metrů překážek Jasmine Camachová-Quinnová. Naopak na startu nebude český rekordman v běhu na 400 metrů Pavel Maslák, jenž se po zranění teprve vrací do tréninku.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlatou tretru ozdobí souboj českých oštěpařek nebo hvězdná Felixová

Od hvězdné Portoričanky si slibují útok na rekord mítinku 12,55 sekundy, který drží od roku 2015 Sharika Nelvisová. Camachová-Quinnová má osobní rekord 12,26, a ještě pětkrát běžela pod 12,40.

Na startu budou také úřadující mistryně světa Nia Aliová, která se vrací po druhé mateřské pauze a letos už běžela 12,59, bronzová olympijská medailistka Megan Tapperová a halová mistryně světa Cyrena Sambová-Mayelová. Po jejich boku zaklekne do bloků aktuálně nejlepší Češka Helena Jiranová.

Pět dní před konáním největšího atletického mítinku v Česku očekávají organizátoři čtyřiadvacet olympijských medailistů z loňského Tokia včetně českých oštěpařů Jakuba Vadlejcha a Vítězslava Veselého. Vedle portorické překážkářky by z olympijských šampionů měli do Ostravy dorazit výškař Gianmarco Tamberi a dálkař Miltiadis Tentoglu.

Na vrh koulí jsou vedle českého rekordmana Tomáše Staňka připraveni poslední dva mistři světa Joe Kovacs a Tom Walsh. Poslední dva světoví šampioni Johannes Vetter a Anderson Peters by se měli představit v oštěpařském sektoru. Z české špičky nebudou chybět oštěpařky Barbora Špotáková a Nikol Ogrodníková, dálkař Radek Juška nebo tyčkařka Amálie Švábíková.

Naopak Pavel Maslák v Ostravě startovat nebude. Před necelými třemi týdny si totiž na soustředění v Turecku poranil zadní stehenní sval a teprve se vrací k tréninku.

Sval už by měl být v pořádku. "Pomalu začínám běhat. Zatím mě nic nebolí, což je dobrá zpráva," uvedl Maslák. Návrat k závodům však nechce uspěchat. "Potřebuji být stoprocentně fit, abych byl schopen zaběhnout kvalitní čas a přes žebříček se nominoval na vrcholné akce sezony. Kdybych se znovu zranil, mohl bych sezonu de facto ukončit," vysvětlil.

Potřebuje jeden až dva rychlé časy, aby se dostal do štafety na mistrovství světa. "Nejlepší by bylo, kdyby mi ještě pomohly v rankingu na Evropu do Mnichova," doplnil jednatřicetiletý čtvrtkař. Určitě se hodlá za měsíc představit na republikovém šampionátu v Hodoníně. Uvažuje i o Odložilově memoriálu na Julisce. "Já bych chtěl, trenér moc ne. Ještě to zvážíme. Je tam potom ještě jedno kolo extraligy. Uvidíme," přemítal trojnásobný halový mistr světa i Evropy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články