Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Mäki: V závěru mi bylo jasné, že to na finále musí stačit

Kristiina Mäki nejprve sledovala, jak její partner Filip Sasínek kvůli zdravotní indispozici nedokončil rozběh na 1500 metrů. Sama si poté doběhla pro cenné evropské finále. Mezi dvanáctkou běžkyň se v Mnichově bude prát o co nejlepší umístění.

Kristiina Mäki
zdroj: ČTK/PR autor: Iva Roháčková

Už při rozcvičení Sasínka rozbolela hlava tak, že měl mžitky před očima a omdléval. "On na to trpí docela často, ale nikdy se mu to nestalo takhle při závodě. Když jsem ho viděla, že si drží nos, tak to bylo docela jasné, co s ním je. Vůbec se divím, že nastoupil, protože doma nemůže většinou dělat vůbec nic, když ho bolí hlava, má tu migrénu," uvedla Mäki. 

Atmosféru v rodinném týmu tato událost poznamenala. "Jsme spolu na pokoji a jasně, že se líp odchází, když je člověk pozitivní, ale v tomhle musí být člověk sobec. Neohlížet se na to, nenechat se tím ovlivnit," popisovala Mäki, jak se snažila zkoncentrovat na svůj závod. Když ráno odcházela, Sasínek spal. "Ale předtím mi přál hodně štěstí," poznamenala.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozběh Mäki na 1500 metrů s ohlasem

Tentokrát byla nalosovaná do druhého běhu, který byl výrazně rychlejší než úvodní rozběh. "Já jsem si říkala, že to asi bude rychlé, protože nás na ta postupová místa bylo hodně," komentovala finalistka loňské olympiády jeho složení. Na MS se po nevydařeném semifinále do finále nedostala, ale nyní si na postup věřila. "Docela jsem si oddechla, ale věděla jsem, že forma je. A že když to úplně nepodělám nějak jinak, tak že by to mělo jít," uvedla.

Na kilometru si byla prakticky jistá, že se z jejího běhu bude postupovat i časem. "Při náběhu do cílové rovinky, když jsem se koukla na časomíru, bylo mi jasné, že osm bude stačit. A věřila jsem, že dvě holky říznu," komentovala závěr rozběhu, který dokončila na kontrolované sedmé příčce.

Do finále nepostoupila zkušená Španělka Marta Pérezová, ale jinak jsou tam všechny favoritky v čele s Britkou Laurou Muirovou a Polkou Sofií Ennaouiovou. "Pérezovou jsem tipovala na medaili, ale i tak to bude nabité finále. Stát se může všechno, nějaké zázraky se v životě dějí. Budu prostě bojovat o co nejlepší umístění. Ta startovka je hodně nabitá, jsou tam za mě dvě jasné holky na medaili, Laura a Sofie, a ta třetí medaile je k dispozici, ale je nás na ni deset," přemítala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články