Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Hejnová na halové ME do Glasgow nepojede, chce se připravovat na letní sezonu

Zuzana Hejnová nebude na halovém mistrovství Evropy v Glasgow obhajovat stříbrnou medaili v běhu na 400 metrů. Dvojnásobná překážkářská světová šampionka se rozhodla koncentrovat na letní sezonu, jejímž vrcholem bude mistrovství světa v Dauhá na přelomu září a října.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Hejnová kvůli zdravotním problémům ukončila předčasně loňskou sezonu, kterou se vinou zranění kolena a Achillovy šlachy protrápila. K závodům se vrátila v hale a na čtvrtce skončila o víkendu druhá na mistrovství republiky za devatenáctiletou Ladou Vondrovou. "Jsem ráda, že jsem zdravá, že jsem si mohla zazávodit bez bolesti. Je to základ pro moji hlavní letní sezonu," uvedla Hejnová.

Nejet do Glasgow se rozhodla po středečním tréninku. "I když byl hodně vydařený, běhala jsem nejrychleji z celé halové sezony. Ale dohodla jsem se s trenérkou, že halové mistrovství Evropy vynecháme. Nechci riskovat jakékoli zranění. Byla bych ráda za postup z rozběhu. V takovém případě je lepší si trochu odpočinout a potom začít přípravu na léto, kde mám svou hlavní disciplínu," řekla bronzová medailistka z olympijských her v Londýně, které s časem 53,03 sekundy patří v letošních evropských tabulkách 26. místo.

Předloni v Bělehradu vybojovala stříbro výkonem 52,42. "Samozřejmě bych jela ráda reprezentovat, ale pořád beru halu jako doplněk a zpestření. Letos se to vydařilo a moje výkonnost stoupá. Pořád musím brát v potaz, že to není moje hlavní trať," konstatovala dvaatřicetiletá atletka pražské Dukly. Halové mistrovství Evropy v Glasgow se uskuteční 1. až 3. března.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články