Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dva tituly za 75 minut. Vondrová si podmanila na MČR do 22 let hladkou i překážkářskou čtvrtku

Jak rychle získat dva tituly na domácím šampionátu v atletice, předvedla teprve devatenáctiletá Lada Vondrová. Mladá běžkyně opanovala jak hladký závod na 400 metrů, tak také přes překážky. V obou disciplínách si navíc vytvořila o víkendu osobní rekordy.

Lada Vondrová
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Titul z překážkového závodu získala po zlepšení na 56,78. To je těsně druhý nejlepší výkon mezi Evropankami do 23 let v této sezoně. Vylepšila tím také rekord šampionátu Zuzany Hejnové z roku 2004.

"Mnohem líp se cítím na hladké čtvrtce, ale ty překážky jsou perspektivnější do budoucna," řekla Vondrová. V sobotu absolvovala rozběhy také během dvou hodin, ale na náročný program si nestěžovala. "Jsem na to docela zvyklá. Na Evropě musí člověk rozběh i semifinále běžet naplno, takže to byl super trénink," podotkla svěřenkyně trenéra Jaroslava Jóna.

Další talent ženské čtvrtky Barbora Malíková dala přednost závodu na dvojnásobné trati a v 17 letech získala titul v čase 2:08,67.

Vedle Vondrové zkompletovaly o víkendu double také sprinterka Nikola Bendová v závodech na 100 a 200 metrů a běžkyně Aneta Chlebiková na tratích 1500 a 5000 metrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondrová má ze šampionátu ČR do 22 let čtvrtkařský double
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články