Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Do nové sezony s velkou změnou. Ogrodníková ji otestuje v Offenburgu

Vicemistryně Evropy v hodu oštěpem Nikola Ogrodníková jde do nové sezony s jednou zásadní změnou. V přípravě změnila rozběh, který bude mít o dva kroky delší. Novinku otestuje v neděli na tradičním oštěpařském mítinku v německém Offenburgu, kde zvítězila loni i v roce 2019, kdy si zde vytvořila dosud platný osobní rekord 67,40 metru.

"Při tréninku to pořádně vyzkoušet nejde. Nedostanu se do takové rychlosti jako v závodě. Tenhle start jsme naplánovali záměrně, před Zlatou tretrou musím získat trochu jistoty. Ráda bych samozřejmě hodila co nejdál," uvedla atletka pražské Dukly v tiskové zprávě.

Svěřenkyně světového rekordmana Jana Železného má za sebou tradiční soustředění v Jihoafrické republice a další tréninkový pobyt v Turecku. V teple doléčila Achillovu šlachu. "Trochu mě ještě bolí záda, ale to je v této době normální. Trénovali jsme fakt tvrdě, v maximálních dávkách. Fyzicky se cítím velmi dobře, také jsem trochu přibrala, což se hodí," řekla jednatřicetiletá oštěpařka.

V letošní sezoně by si ráda spravila chuť po nezdaru na olympijských hrách v Tokiu, kde nepostoupila z kvalifikace, stejně jako dvojnásobná olympijská šampionka Barbora Špotáková. "Pořád o tom nerada mluvím, nedělá mi to dobře. Byla jsem velmi zklamaná. Už je to ale pryč. Oštěp mě strašně baví, chci prodat, co jsem natrénovala," uvedla Ogrodníková.

V létě ji čekají dva vrcholy –⁠ červencové mistrovství světa v Eugene a srpnový evropský šampionát v Mnichově. "V USA budou jiné klimatické podmínky. Vůbec nevím, co to po návratu s tělem udělá. Budu se s tím muset poprat, abych se stihla dobře připravit i na Evropu," řekla před obhajobou stříbra z Berlína z roku 2018.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články