Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Čeští pětibojaři vybojovali v družstvech na ME bronz

Moskva - Bronzovou medaili vybojovali čeští moderní pětibojaři na mistrovství Evropy v Moskvě. V soutěži jednotlivců dosáhl nejlepšího výsledku David Svoboda, který tak obhájil desáté místo z loňského mistrovství. Další český olympionik, Libor Capalini, usiloval o umístění na jednom z prvních tří míst, nakonec obsadil třinácté místo. Mezi jednotlivci i v kategorii družstev vyhráli domácí Rusové v čele s Andrejem Mojsejevem.

David Svoboda
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Olympijský vítěz Mojsejev porazil i dalšího domácího reprezentanta Ilju Frolova, který skončil druhý. O pořadí na prvním a druhém místě přitom musela rozhodnout cílová fotografie, oba ruští závodníci získali shodný počet bodů.

Pětatřicetiletý Capalini, který vyhrál mistrovství Evropy v roce 2002 v Ústí nad Labem, byl po třech disciplínách těsně za medailovými pozicemi. Po úvodní nevydařené střelbě mu sice patřilo až šestadvacáté místo, ale v šermu si pak připsal 22 vítězství a 13 porážek, což byla nejlepší bilance ze všech. V plavání na 200 metrů ho předčil pouze Maďar Adam Marosi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články