Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zraněná pata Bauera bolí, start v Polsku je takřka vyloučen

Praha - Start Lukáše Bauera ve víkendových závodech světového poháru v polských Jakuszycích je velmi nepravděpodobný. Bauera trápí už dva týdny otlačená pata. Problémy vrcholily při víkendových závodech světového poháru v Novém Městě na Moravě, kde skončil Bauer v běhu na 30 km klasickou technikou osmnáctý a v neděli do štafety vůbec nenastoupil. Stav se lepší jen velmi mírně, český běžec na lyžích netrénuje a pouze chodí po doktorech.

"Je to trochu lepší, ale v tuhle chvíli moc nepředpokládám, že je reálné uvažovat o startu v sobotu. Stát se může cokoliv, ale šance vidím hodně malé," řekl dnes Bauer.

Stejný názor má také lékař Martin Koldovský, který se o Bauera stará. "Nevypadá to moc růžově, ta noha se nelepší tak, jak jsme si mysleli," řekl lékař. "Ten sobotní start je spíš nepravděpodobný," prohlásil i kouč reprezentace Miroslav Petrásek.

Z drobnosti velký problém

"Nelze přesně říct, o co opravdu jde. Je to kombinace dlouhodobé chronické otlačeniny z boty, přetížení a chladu. Ty tkáně jsou přetížené. Je tam mírný otok a bolí to. Vysloveně zánět tam ale nemá," vysvětlil Koldovský. "Pro normální život to je blbost, ale pro běžce na lyžích je to hodně nepříjemné," uvedl lékař. V pondělí byl Bauer na vyšetření u fyzioterapeuta Pavla Koláře, s nímž léčení konzultoval i dnes. Kvůli zranění od soboty nelyžoval. "Z malé prkotiny je problém, už jsem to tak párkrát zažil. Angína či chřipka jsou jasné nemoci, ale z malé otlačeniny jsou pak velké problémy. Nechci předjímat, ale zatím ho to hodně bolí," řekl Petrásek.

 

I lékař si myslí, že Bauer o víkendu závodit nebude. "Pokud bych si měl vsadit, tak řeknu, že spíš nepojede," prohlásil Koldovský. "Bolest je sice mírnější, ale neustoupila natolik, aby mohl do lyží. I kdyby to ustoupilo rychle do dvou dnů, tak závody světového poháru se bez tréninku jet nedají," prohlásil.

Bauer se o něco lépe cítil po pondělní návštěvě Koláře, nicméně v hlavě má jasno. "V tuhle chvíli to na start v sobotu určitě není. A máme středu," upozornil, že není moc času. V sobotu je v Polsku na programu Bauerův oblíbený závod na 15 km klasickou technikou s intervalovým startem. "I když se jedná o tento závod, noha je přednější. Není to jako minulý týden, kdy to byly závody doma," vysvětlil. Chce se dát do pořádku. "Abych byl na turné na Severu 'ready'," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články