Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Záhrobský má vrátit přes osm milionů korun

Praha - Petr Záhrobský, otec a bývalý trenér slalomářky Šárky Záhrobské, s kterou se rozešel ve zlém, by měl vrátit přes osm milionů korun. Jde o finanční odměny ze závodů Záhrobské, které prý vybral v Rakousku, úroky a náklady na soud. Lyžařka dlužnou částku postoupila třetí osobě a podle deníků MF Dnes a Sportu soud už v únoru rozhodl, že Záhrobský má peníze vyplatit.

Otec lyžařky a Ski Club Krkonoš, který založil, má uhradit dlužnou částku 260 800 eur (v přepočtu 6,3 milionu korun) a úroky 50 000 eur (1,2 milionu korun). Musí zaplatit i náklady na soudní řízení, které činí 437 000 korun, celkem tedy přes osm milionů korun. Pokud Záhrobský rozhodnutí odporoval, platební rozkaz zaniká a o případu rozhodne další soud, který by měl vyslechnout jeho argumenty. Podle informací Mf Dnes k zaplacení dlužné částky dosud nedošlo.

Karel Tejkal, mluvčí České sportovní:

"Tím, že vše zveřejnila, se jí ulevilo."

Zdroj MF Dnes

Spor se týká prémií za závody, které Záhrobská dostávala. Otec je měl podle deníků neoprávněně vybrat v Rakousku. "Táta dostal několik výzev od právníků, ale dělá mrtvého brouka. Říkával, že si ty peníze zaslouží nebo že mi je dá, až bude chtít," uvedla Záhrobská v rozhovoru pro Magazín DNES. Záhrobský je momentálně v zahraničí a nechce nic komentovat. "Ke všemu se po poradě s právníky vyjádřím teprve, až se vrátím. Pak vyvrátím všechny ty lži," prohlásil.

Záhrobská pohledávku postoupila třetí osobě. "Jde o jednu z firem, které se v Česku zabývají vymáháním dluhů. Ta teď jedná místo ní u soudu," řekl Karel Tejkal, mluvčí společnosti Česká sportovní, která bývalou mistryni světa zastupuje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články