Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Vonnovou zabrzdilo další zranění, v tréninku si zlomila ruku

Denver – Americká lyžařská hvězda Lindsey Vonnová utrpěla další vážné zranění. Při tréninku v Coloradu si zlomila pažní kost a je po operaci. Rychlostní disciplíny začínají v této sezoně Světového poháru na začátku prosince v americkém Lake Louise.

"Bohužel jsem měla včera těžký pád při tréninku v Copper Mountain a vážně si zlomila pažní kost v pravé ruce. Mám za sebou úspěšnou operaci ve Vailu, kde se o mě vzorně starají," uvedla Vonnová. Po další pauze a rekonvalescenci se hodlá na svahy vrátit. "Alespoň kolena jsou v pořádku, vrátím se, co nejdřív to půjde," slíbila.

Vonnová má zlatou medaili z olympiády ve Vancouveru ve sjezdu, šest medailí z mistrovství světa včetně dvou zlatých a čtyři velké křišťálové glóby pro vítězku Světového poháru. V minulé sezoně vyhrála hodnocení sjezdu, byť musela kvůli zlomenině v koleni ukončit předčasně sezonu na konci února.

Na další úspěchy chtěla zaútočit 2. prosince v oblíbeném Lake Louise, kde začne sezona specialistkám na rychlostní disciplíny. Kdy se Vonnová bude moci vrátit, není jasné. Vrcholem sezony je mistrovství světa v první polovině února ve Svatém Mořici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články