Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Verner: Závod v Soči bude můj poslední

Oberstdorf - Tomáš Verner, mistr Evropy z roku 2008, chce po letech trápení zase zažít radost na velkých závodech. Letošní sezona je jeho poslední, po olympijském závodě v Soči ukončí kariéru. Místo v nejdůležitějším závodě však nemá ještě zajištěné.

 

V roce 2008 Tomáš Verner vyhrál evropský šampionát, o tři roky později získal bronz. Pak se ale ze světové špičky vytratil. Změna přišla až letos na podzim. "První dva starty v sezoně, dvě vítězství a dva osobní rekordy je velký flastr na zranění, které jsem měl během posledních dvou let," prohlásil.

Než před třemi lety odešel do Kanady, připravoval se v Oberstdorfu. Po výsledkovém poklesu se vrátil a začal znovu trénovat pod vedením kouče Michaela Hutha, který ho dovedl k nejlepšímu výsledku kariéry. "Po příchodu do Oberstdorfu jsem musel zapracovat na technice skoků, musel jsem usadit kroky a potřeboval jsem zapracovat na krokových řadách," řekl Verner.

Na tréninku tráví minimálně dvě hodiny denně a piluje novou sestavu, vedle toho trénuje i malé krasobruslaře. Největším přáním Tomáše Vernera je nyní úspěch na olympijských hrách, kam se ještě musí kvalifikovat z republikového šampionátu. Právě v Soči se chce rozloučit se svojí kariérou. "Já hodlám po olympijských hrách v Soči ukončit amatérskou činnost na ledě. Je to můj poslední závod a opravdu bych byl rád, aby to byl jeden z mých nejlepších závodů," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články