Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Ve štafetě vyhrály Němky, Češky skončily desáté

Ruhpolding - České biatlonistky Veronika Vítková, Barbora Tomešová, Veronika Zvařičová a Jitka Landová skončily ve štafetě na mistrovství světa v Ruhpoldingu desáté. K radosti diváků dnes triumfovaly Němky, i když jejich hvězda Magdalena Neunerová musela absolvovat trestné kolo.

Druhé místo obsadily Francouzky s odstupem půl minuty, boj o bronzové medaile rozhodla pro norské kvarteto finišující Tora Bergerová. Vítková rozjela českou štafetu výborně, dobře běžela i střílela a po prvním úseku předávala těsně čtvrtá. Tomešová se držela v kontaktu, vestoje ale musela dobíjet všechny tři náboje a předávala v konkurenci 26 štafet sedmá. Zvařičové stejně jako Tomešové hrozil na stojce trestný okruh, vyhnula se mu, ale klesla na deváté místo. Landová na posledním úseku dojela desátá.

"První, co uděláme, tak podáme protest, protože na závěrečném úseku nás rozhodčí poslali na poslední stav, který ještě nebyl připraven. Landová tak ztratila hodně času. Minimálně jsem přišli o deváté místo," řekl trenér Jindřich Šikola. "Každopádně jsme ale splnili cíl, kterým byla první desítka. A otevřeně říkám, že to byl pro tento tým vysoký cíl. Všechny holky zajely, na co měly. Podaly svoje maximální výkony. Nechci spekulovat, kde bychom byli v plné sestavě, ale na mistrovství světa přijely ty, které chtěly závodit," řekl kouč Šikola.

Tina Bachmannová začala z pohledu domácích dobře, dojela druhá, ale Neunerová útok na zlato ohrozila. Po stojce musela na jedno trestné kolo, skvělým během však udržela kontakt a na první místo ztratila jen deset vteřin. Miriam Gössnerová pak soupeřkám ujela a skvěle střílející Andrea Henkelová si vychutnala ovace.

"Magdalena nám vyhrávala štafety mnoho sezon a tentokrát to vyhrály ostatní holky pro ni. Navíc to je příslib do budoucnosti," řekl německý trenér Uwe Müssiggang. Neunerová totiž po letošní sezoně ukončí svoji úspěšnou kariéru. V neděli uzavřou šampionát závody s hromadným startem, do kterých zasáhnou Ondřej Moravec, Michal Šlesingr, Jaroslav Soukup a Vítková.

Ženy - štafeta (4x6 km):

1. Německo (Bachmannová, Neunerová, Gössnerová, Henkelová) 1:09:33,0 (1 tr. kolo+10 dobíjení), 2. Francie (Bruinetová, Boilleyová, Bescondová, Dorinová-Habertová) -28,5 (0+7), 3. Norsko (Hornová, Ringenová, Solemdalová, Bergerová) -39,5 (0+12), 4. Bělorusko -41,2 (0+6), 5. Švédsko -1:05,2 (0+5), 6. Ukrajina -1:20,5 (0+8), ...10. ČR (Vítková, Tomešová, Zvařičová, Landová) -3:50,8 (0+12).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články