Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Už jsem počítal s trenérským důchodem, říká Ščasný

Praha – Trenér Zdeňek Ščasný pokračuje ve šlépějích sparťanských osobností 80. let. Sám oblékal dres Sparty, se kterou získal coby hráč dva tituly. Na konci devadesátých let pak se Spartou vybojoval znovu dva tituly jako trenér. A nyní je u Sparty opět. Byť už vůbec nepočítal s tím, že by se na něj letenský klub znovu obrátil.

Ilustrační foto

"Musím se přiznat, že jsem vůbec nepočítal s tím, že by se na mě Sparta znovu obrátila. Když to řeknu upřímně, počítal jsem spíše s trenérským důchodem. Byť jsem v koutku duše doufal, že nějaká dobrá štace přijde. Ale tohle bylo překvapení, za které jsem velmi vděčný," říká osmapadesátiletý trenér.

Mezi trenéry je známý jako jeden z temperamentnějších. Přesto si prošel jistým vývojem. "Myslím, že v průběhu kariéry došlo k tomu, že už dokážu neztrácet kontrolu nad zápasem tím, jak ho prožívám. Okamžitě poté, co, nechci říct, vybuchnu, ale zareaguji, tak se uklidním. Jasně si uvědomuji průběh zápasu a co je potřeba dělat. Prošel jsem jako každý člověk nějakým vývojem, ale ke klidným trenérům rozhodně nepatřím," přiznává.

Na trenérech nejvíce oceňuje způsob, jakým dokáží zvládat tlak. "Obecně platí, že pro trenéra je velkou výhodou, když projde velkým klubem a v dalším poté pokračuje. Jste pak zvyklí na tlak. Myslím, že to je velkým rozdílem mezi trénováním u nás a v zahraničí. Tam běžně přechází z jednoho velkého klubu do druhého. A naučit se žít s tlakem je velmi důležité," dodal Ščasný.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Extra

Hlavní zprávy

Nejčtenější články