Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trenéři Rybář a Vítek: Hierarchii v týmu nemáme, problémy řešíme společně

Praha – Po veleúspěšné loňské sezoně za několik měsíců nastane českým biatlonistům ta následující. Tým už začal s přípravami a brzy se chystá na první zahraniční soustředění. Trenéři Ondřej Rybář a Zdeněk Vítek poodhalili ve Sportovních zprávách i způsob fungování reprezentace.

Biatlonová reprezentace se po měsíci na sebrání sil znovu zařadila do tréninkového procesu. "Duben je měsíc na regeneraci, ale od května už celá reprezentace trénuje tak, jak by měla,"prozradil ve Sportovních zprávách ČT šéftrenér Ondřej Rybář. "Prozatím se připravujeme v Jablonci, ženy a muži pohromadě," doplnil trenér ženského výběru Zdeněk Vítek.

Biatlonisté záhy odjedou do zahraničí, kde se budou dále připravovat. "Na konci měsíce odjíždíme do Norska, což je oproti minulým rokům změna. Další zahraniční soustředění nás čekají až na podzim, nyní objíždíme spíš ta domácí," uvedl Rybář.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenéři Rybář a Vítek: Hierarchii mezi sebou nemáme

Rybář rovněž poodhalil způsob fungování českého týmu, a zvláště pak jeho trenérské části. "Určitě to nevnímám tak, že by byl někdo někomu nadřízený. Snažíme se udělat co nejvíce pro naše sportovce. Myslím, že se každý máme od toho druhého co naučit, takže to neberu tak, že bych já měl něco učit ostatní. To já si beru něco od ostatních – je nás tam šest a máme si každý co dát," řekl. 

Reprezentace tak nyní nehledá další posily do svého složení. "Momentálně nemá cenu tým výrazně měnit, i když nikdy nevíme, co to přinese. Může se stát cokoliv a ten tým se může posílit, pár lidí vyměnit. Nicméně teď to nezamýšlíme a chceme jít do sezony v sestavě, která se osvědčila," uzavřel Rybář.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články