Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Štafeta biatlonistů byla v Hochfilzenu sedmá, biatlonistky desáté

Hochfilzen – České kvarteto biatlonistů Zdeněk Vítek, Jaroslav Soukup, Ondřej Moravec a Michal Šlesingr obsadilo sedmé místo v prvním štafetovém závodu sezony Světového poháru. V Hochfilzenu vyhráli mistři světa a olympijští vítězové Norové. Modrý kříž v červeném poli vládl i štafetovému závodu žen. Český tým Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Barbora Tomešová a Lea Johanidesová obsadil desátou příčku, přestože se v průběhu závodu pohyboval na výrazně lepších pozicích.

 
 
Tarjei Bö
zdroj: ČT24 autor: Kerstin Jönsson

Češi se v závodě vyvarovali trestných okruhů, nicméně celkem sedm dobíjení na prvních dvou úsecích je zpomalilo. Vítek předával jako sedmnáctý Soukupovi, jenž vyslal třetího člena štafety Moravce na trať jako třináctého. Moravcovi se podařilo dostat štafetu do desítky. I díky tomu, že pouze jednou dobíjel na položce vestoje, předal Šlesingrovi na deváté pozici a český finišman potvrdil pozici šestého muže hodnocení SP. Na střelnici měl stejnou bilanci jako Moravec a dojel do cíle v poklidu na sedmém místě.

Na šesté Němce ztratili Češi minutu, před osmým Běloruskem měli náskok deseti sekund. "Z mé strany je spokojenost. Vyšel záměr postavit štafetu spíš kvůli výsledku než kvůli tomu, abychom byli v úvodu vidět v televizi. Kluci předvedli pěkný výkon až na první dva úseky na střelbě vstoje. Bylo to moc dlouhé a trojnásobné dobíjení nás stálo kontakt s nejlepšími," uvedl reprezentační trenér Ondřej Rybář.

Ondřej Rybář:

"Ondra Moravec podal moc pěkný výkon, zejména na střelnici, a Michal Šlesingr je prostě naše jistota. Přesto, že mu při příjezdu na střelbu vleže napůl spadla podložka pod střelecký val, dokázal odstřílet v rytmu a bezchybně. Jen mu prý pak byla zima na koleno."

Olympijští vítězové a mistři světa Norové zvítězili i bez slavného Oleho Einara Björndalena a navzdory tomu, že Lars Berger na druhém úseku musel absolvovat trestný okruh. Finišman Tarjei Bö měl v cíli náskok 13,9 sekundy před Ruskem, třetí místo vybojovali Francouzi.

Čtveřice českých biatlonistek Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Barbora Tomešová a Lea Johanidesová obsadila desáté místo, nicméně většinu závodu se pohybovala na lepších příčkách. Vítková i Soukalová držely osmou pozici a Tomešová předávala Johanidesové dokonce jako pátá. Česká finišmanka dobře odstřílela, udělala jen jednu chybu, vinou pomalejšího běhu však klesla na konec elitní desítky. Češky celkem desetkrát dobíjely, ale na trestné kolo nemusely.

Deset minutých terčů zaznamenaly i Norky, jež však byly v průměru na jeden úsek téměř o minutu rychlejší než Češky. Stejně jako v závodě mužů je na stupně vítězů doprovodily štafety Francie a Ruska, pouze tentokrát v obráceném pořadí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články