Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Snowboardistka Samková si kariéru ohromně užívá

Praha - Během půl roku se Eva Samková stala dvojnásobnou juniorskou mistryní světa ve snowboardcrossu, ve Světovém poháru byla ve svých necelých osmnácti letech na stupních vítězů a v celkovém hodnocení skončila sedmá. Takový talent český snowboarding ještě neměl. Samková ale svou kariéru bere jako zábavu. "Strašně si to užívám," řekla. Narodila se ve Vrchlabí, do Špindlerova Mlýna to má kousek. I proto začínala na lyžích. Když se před třemi lety už na prkně dvakrát zranila při disciplíně slopestyle, zkusila jízdu ve sněhovém korytě a až tam se naplno projevil její talent.

Titul juniorské mistryně světa může získat ještě dvakrát, což se nikomu v historii nepovedlo. "Samozřejmě to mám v hlavě, bylo by to super," prohlásila. Dostala se k trenérům Marku Jelínkovi a Jakubu Flejšarovi, na které nedá dopustit. Jejím velkým vzorem je Michal Novotný, vítěz dvou závodů Světového poháru ve snowboardcrossu. "Hrozně mi pomáhají," děkovala. 

I díky nim poznává nový svět, půl roku je na cestách. "Nelíbí se mi sedět doma, tohle mě strašně baví, poznávat svět, nové příjemné lidi, k tomu jezdit a ještě vyhrávat," líčila věčně usměvavá snowboardistka.


Soupeřky ji berou, možná až na Američanku Lindsey Jacobellisovou, kterou Samková ještě neporazila. "Když jsem jí říkala, že příště už ji dostanu, tak se moc netvářila. Ale je v pohodě, gratulovala mi i k sedmému místu, což se mně moc nelíbí," uvedla s úsměvem Samková.  

Je odvážná a pouští se do soubojů tělo na tělo, i když se jí to už několikrát nevyplatilo. Naposledy při finále Světového poháru v Arose, kde se po pádu udeřila do hlavy. "Maminka je zdravotní sestra, celkem to prožívá, ale je to v pohodě. Snad to nebude mít trvalé následky, když si hodinu potom nic nepamatuju," žertovala Samková.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Evy Samkové
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články