Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Prskavcovi k titulu pomohla loď, Kudějová už myslí na Rio

Praha - Mistři světa ve vodním slalomu v kategorii K Kateřina Kudějová a Jiří Prskavec mají za sebou zatím největší úspěch kariéry. Další by oba rádi přidali za rok na olympijských hrách v Riu. Prskavec se domnívá, že je mnohdy těžší vyhrát světový šampionát než samotnou olympiádu. Na tu se už pečlivě soustředí Kudějová, která je paradoxně ráda, že v Londýně startovala nemocná.

Je nám líto, video expirovalo.
Kudějová a Prskavec: Vyhrát OH je snazší než zvítězit na MS

"V poslední době jsem zjistila, že mi to nejlíp jezdí, když jsem nemocná, a to já zrovna byla," řekla Kudějová v rozhovoru pro Českou televizi. "Ale hlavně mi sedla trať, protože ty těžké mi jdou," dodala. Na Rio už teď myslí hodně. "Snažila jsem se dodělat letos všechny povinnosti, abych se na to mohla soustředit," řekla.

Čeští vodní slalomáři získali na MS celkem čtyři zlaté a jednu stříbrnou medaili. Pro české barvy je to nejúspěšnější šampionát za posledních 46 let. "Dnes vyhrát mistrovství světa v našem sportu je přece jen těžší než nakonec vyhrát olympiádu. Je to jistě větší psychický tlak, ale závodníků je tam daleko míň a myslím, že je to lehčí. Rio je velký sen, udělám maximum pro to, aby to vyšlo, ale v tuhle chvíli nemohu říct, že tam pojedu," uvedl Prskavec.

Měsíc a půl před závodem změnil loď. "Hrozně se mi líbilo si s lodí hrát. Jen tak si jezdit doma v Troji a připravovat se," popsal. "Ta loď mi zaručila, že jsem se mohl učit novou věc, což mě hrozně baví. A můžu si dovolit i těsnější průjezdy."

Prskavec je znám tím, že při jízdě hodně riskuje. "Jistý si nejsem nikdy. Když je to jízda na hraně, člověk musí riskovat od startu do cíle. Jedna brána mi tam nevyšla, z čehož jsem byl malinko rozpačitý, ale když jsem projel sedmnáctou a osmnáctou bránu, věděl jsem, že jedu na medaili. A já chtěl zlato," řekl. Největší zásluhu má na jejich úspěchu otec a trenér Jiří Prskavec v jedné osobě. "Hlídá mě doma, abych se před závody nezranil nebo neopil," vtipkoval.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články