Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Koudelkovi druhé kolo nevyšlo a skončil jedenáctý, vyhrál Schlierenzauer

Lillehammer (Norsko) – Útok Romana Koudelky na další stupně vítězů nevyšel. Český skokan skončil v závodě světového poháru v Lillehammeru jedenáctý a připsal si nejhorší výsledek v sezoně. Po roce se vrátil na nejvyšší stupínek Rakušan Gregor Schlierenzauer, druhý byl Nor Anders Fannemel, úspěch Rakušanů podtrhl třetí Michael Hayböck.

Koudelka byl po prvním kole na šestém místě, na pódium měl ztrátu necelých pět bodů. V druhém kole předvedl výkon 128,5 metru a pořadím se propadl. Závod hodně ovlivnil často se měnící silný vítr, který foukal spíš do zad, na což v druhém skoku doplatil také Koudelka, jenž dostal kompenzaci skoro 24 bodů.

"Byl to hodně větrný závod. První kolo jsem měl hodně těžké podmínky, ale skok mi vyšel výborně. V druhém jsem hodně zpozdil odraz a to mě stálo dost metrů," komentoval Koudelka. "Mrzí mě to, ale nedá se nic dělat, zítra je nový den, nový závod a já budu zase bojovat," slíbil směrem k nedělním klání na stejném můstku Koudelka, celkově čtvrtý muž průběžného pořadí SP.

Jury musela už v prvním kole několikrát měnit nájezdové okno, mnohokrát byl závod přerušen, skokané přičítali nebo naopak odečítali vysoké body jako náhradu. Na to doplatil hlavně Jan Matura, kterého vítr v prvním pokusu doslova sfoukl až na předposlední 49. místo. Obrovskou náhradu dostal i Švýcar Simon Ammann, vedoucí muž průběžného pořadí SP, přesto se do druhého kola také nedostal.

Koudelka úvodní závod v sezony v Klingenthalu poprvé v kariéře vyhrál, pak ve finské Ruce obsadil desáté a šesté místo. V Lillehammeru bude jediným českým skokanem v druhém kole. Lukáš Hlava obsadil 35. místo, Antonín Hájek nepostoupil z kvalifikace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články