Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kluby jsou zatím vůči česko-slovenské lize zdrženlivé

Praha – Česká televize oslovila všechny prvoligové týmy a ptala se, jak vítají, nebo naopak nevítají případné obnovení federální česko-slovenské soutěže. Jednoznačné ano zaznělo pouze z Liberce, dalších sedm klubů je ale společnému projektu nakloněno.

České kluby o "federální" lize
zdroj: ČT24

"V případě, že by to dávalo smysl pro všechny strany, to znamená i pro fanoušky, tak Sparta v tuto chvíli říká ano, takový projekt by mohl být reálný," uvedl ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

"Tahle situace si určitě zaslouží podrobný rozbor v oblasti legislativy, infrastruktury a především financí. V případě, že by se všechny tyto aspekty ukázaly jako pozitivní, tak by Slavia tento projekt podpořila," sdělil generální ředitel Slavie Zbyněk Kusý.

"Až budou na stole konkrétní věci – ekonomické, sportovní – tak my se tomu určitě bránit nebudeme," řekl ředitel teplického klubu František Hrdlička.

Jasné ne zaznělo jen z Příbrami. "Společná česko-slovenská liga? Taková blbost. Kdo to řekl, je blázen a patří za mříže, a navrhuju ho rovnou dát do vazby. Já si myslím, že slovenské kluby mají dost svých starostí a tohle je jenom blábol," nebral si servítky v reakci pro server iSport.cz prezident středočeského klubu Jaroslav Starka.

Peltův Jablonec říká spíše ne

Paradoxní je spíše negativní stanovisko Jablonce. Předseda jeho představenstva Miroslav Pelta přitom myšlenku federální ligy sám jako šéf asociace podpořil.

Na pochybách jsou i některé fotbalové osobnosti. "Hrál jsem ji, zažil jsem ji, mám tam spoustu kamarádů a líbilo se mi to v té době. Dnes tomu příliš nevěřím, a když, tak za pět let," podotkl Ladislav Vízek.

Cesta ke společné lize ještě bude klikatá. Nejasný je například poměr českých a slovenských klubů. Před třemi lety se mluvilo o verzi 12 + 6, nyní je údajně ve hře model 14 + 6.

Zdroj
ČT sport, Sport [isport.cz]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články