Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kdo se stane biatlonistou roku? O titul se pere čtveřice mistrů světa

Praha – Společně slavili titul mistrů světa ve smíšené štafetě a nyní stojí s nadsázkou Gabriela Soukalová, Veronika Vítková, Ondřej Moravec a Michal Šlesingr proti sobě. Budou totiž soupeřit v anketě o nejlepšího českého biatlonistu roku, kterým se stane s největší pravděpodobností někdo z nich. Přímý přenos ankety sledujte od 20:00 na ČT sport nebo na našem webu.

Česká smíšená štafeta slaví zlato
zdroj: ČTK autor: Stanislav Krasilnikov

O nejlepším biatlonistovi sezony 2014/15 rozhodli všichni členové tuzemského svazu s platnou průkazkou, kteří hlasovali do 15 května.

Loni se dostal na nejvyšší stupínek Moravec díky třem medailím z olympiády v Soči a v uplynulé sezoně získal tři cenné kovy znovu. Na světovém šampionátu v Kontiolahti finišoval letohradský závodník pro zlato ve smíšené štafetě a na krk si pověsil stříbro z hromadného a bronz z vytrvalostního závodu. Navíc se poprvé v kariéře prosadil do desítky konečného pořadí Světového poháru, v kterém skončil šestý.

Soukalová se rozjížděla pomaleji. Vyhrála prosincový sprint SP v Pokljuce a vedle zlata z mixu si na MS doběhla pro stříbro ve vytrvalostním závodě. Druhá byla na závěr sezony při finále SP v Chanty Mansijsku v závodu s hromadným startem.

Životní sezonu má za sebou Vítková, která sprintem v Oberhofu poprvé v kariéře vyhrála závod Světového poháru, ještě pětkrát byla individuálně na stupních vítězů a celkově skončila čtvrtá. Vrchol sezony jí ale střelecky nevyšel - podílela se na zlatu smíšené štafety, jenže v individuálních závodech byla nejlépe osmá.

Mezi špičku se vrátil Šlesingr. Dvakrát skončil v závodech SP třetí a osmým místem v konečném pořadí si o příčku vylepšil osobní maximum. Na šampionátu ve Finsku měl skvělou běžeckou formu a zlato z mixu doplnil čtvrtým a pátým místem.

Vedle hlavní kategorie se bude vyhlašovat rovněž vítěz v hlasování fanoušků, na programu budou i kategorie skokan a trenér roku a některá z osobností bude uvedena do Síně slávy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články