Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Extraliga v Chomutově a Varech v ohrožení, Piráti osloví zájemce o licenci

Chomutov, Karlovy Vary – Zákulisní spekulace o konci hokejové extraligy v Chomutově a Karlových Varech začínají mít reálné obrysy. Oba kluby se potýkají s nedostatkem financí a začínají tlačit na sponzory i městské samosprávy. Dále zatím zašli Piráti, kteří se nezdráhají tlačit na město; licenci nabízí prvoligovým týmům a z jejich nabídek a případné nabídky městské si hodlají vybrat tu nejvýhodnější.

Majitelé Pirátů z Chomutova spekulace o nabízeném prodeji licence potvrdili. Klub chce na fungování od města 33 milionů korun. Jde o peníze, které by měly jít na mládež a extraligu. Město však takový příspěvek odmítá. Pokud by vůbec mělo přispět, přiznává maximálně 17 milionů, a to pouze na mládež. Sport dospělých podporovat nechce.

"Již několik let se snažíme s městem vyjednat podmínky pro to, aby klub mohl dlouhodobě úspěšně a efektivně fungovat. Bohužel do dnešní doby jsme nikdy, vyjma jedné mimořádné dotace, nebyli zástupci města vyslyšeni. Hokej je finančně velice náročný sport a po deseti letech, kdy klubová pokladna musela pravidelně dostávat značné finanční prostředky přímo od vlastníků a poslední tři roky od jediného vlastníka, nám došla trpělivost," řekl pro web Chomutova statutární ředitel Jaroslav Veverka mladší.

Je nám líto, video expirovalo.
Živé vstupy Renaty Myslíkové a Marka Štětiny

Se situací se nechtějí smířit fanoušci, podepisují petici, která má zatím kolem tisíce signatářů. Dle nich by město extraligový hokej podporovat mělo. Zastupitelé o podpoře klubu rozhodnou v červnu.

"Město Chomutov bude vždy podporovat nejen hokej, ale i ostatní sporty a kulturní aktivity. Ale pouze do výše, na kterou má. V okamžiku, kdy hospodaříme deficitně, si požadovanou částku nemůžeme dovolit utratit u jedné akciovky," říká chomutovský primátor Daniel Černý.

Vedení klubu ČT potvrdilo, že oficiální jednání o prodeji licence začnou v pátek 13. května. Majitelé klubu osloví prvoligové týmy, například Kladno, České Budějovice nebo Jihlavu. Pokud pak nabídka některého z celků bude lepší než ta městská, licenci prodají.

Problémy se sháněním peněz na extraligu mají i ve Varech

A podobné problémy řeší i v Karlových Varech, byť zde situace ještě nezašla tak daleko. I Vary však mají zásadní finanční problémy. Majitel klubu Karel Holoubek sdělil, že v posledních šesti letech klub částečně dotoval ze svých aktivit, ovšem v tom už pokračovat nechce.

Pokud potřebných přibližně sto milionů majitel klubu od sponzorů a města nesežene, bude muset licenci prodat. Sice projevuje zájem extraligu nadále v Karlových Varech udržet, pokud ale nebude financí dostatek, nic jiného mu prý nezbude. S prvoligovými celky ještě nejednal.

Jeden z adeptů na odkup, hokejisté Českých Budějovic, potvrdili, že v případě předložení nabídky jsou ochotní jednat, musela by ale přijít do června, kdy se podávají přihlášky do hokejových soutěží.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články