Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Darida se vrací na trávník. Chci hrát už o víkendu, usmívá se

Berlín - Vladimír Darida má za sebou první trénink po bezmála dvou měsících, které strávil mimo hřiště kvůli natrženému vazu v kotníku. Klíčová postava Herthy Berlín i české reprezentace by ráda pomohla svému klubu už o víkendu. Ví ale, že je stále ještě trochu brzo.

Sport
zdroj: ČT4

Darida po sedmi týdnech mimo fotbalové trávníky netrpělivě vyhlíží návrat do zápasového rytmu. Zdali už ale v sobotu bude moct naskočit v utkání v Augsburgu, sám neví. "Ještě těžko říct," uznává šestadvacetiletý záložník.

"Určitě i tohle bude otázka pro trenéra, jestli mě už vezme na tenhle zápas, nebo až na ten další. Ale já ho samozřejmě zkusím přesvědčit, aby mě vzal co nejdřív, že na to hřiště patřím zpátky," usmívá se český reprezentant.

Je nám líto, video expirovalo.
Darida se dostává do formy, chválí Krmenčíka i Zmrhala

Darida si v pondělí odbyl první trénink po bezmála dvou měsících. Osudným mu byl zákrok v polovině září v utkání se Schalke. Darida zablokoval střelecký pokus soupeře, míč jej ale zasáhl tak nešťastně, že si natrhl vnější postranní vaz v kotníku a musel na operaci.

"Samotného mě to překvapilo, co ten balon dokázal. Když jsem na druhý den šel k doktorovi, myslel jsem, že to budu mít natažené. Ale že budu mít přetržené vazy, s tím jsem vůbec nepočítal," líčí odchovanec Plzně.

Nebudu hrát hned stejně, jako když jsem byl rozehraný, myslí si Darida

Rekonvalescence ale trvala výrazně kratší dobu, než sám předpokládal. "První prognóza byla deset až dvanáct týdnů a teď jsem v sedmém týdnu po operaci. Lidi, co se o mě starali, odvedli výbornou práci," říká Darida.

Český reprezentant nyní doufá, že se dostane co nejrychleji zpět do formy, která jej katapultovala mezi nejlepší středopolaře bundesligy. "Snad to dlouho trvat nebude," usmívá se Darida. "Ale není to tak, že po sedmi týdnech přijdu a hned budu hrát stejně jako když jsem byl rozehraný," upozorňuje.

Darida tedy jen těsně nestihl zápas Česka s Norskem, který pro něj mohl být o to zajímavější, že by se střetl se spoluhráči z Herthy, brankářem Rune Jarsteinem a záložníkem Perem Ciljanem Skjelbredem.

Utkání Česka s Norskem se věnoval i nový díl Fotbal fokus podcastu

Kluci hráli výborně, chválí Darida výkon reprezentace proti Norsku

"Hlavně s Runem (Jarsteinem) jsme se hodně dlouho hecovali už od té doby, co nás vylosovali do skupiny," směje se Darida. "Na zápas jsme se těšili, doufám, že budu hrát odvetu v létě," vyhlíží červnové utkání český reprezentant.

Darida tak zápas jen nervózně sledoval v televizi. Z výkonu české reprezentace měl ale radost. "Musím pochválit oba střelce, těší mě, že Krmenčík dal hned v prvním zápase gól. To pro něj byl velký večer. Jsou to velmi důležité tři body do tabulky," vyzdvihuje český úspěch Darida. "Napsal jsem klukům gratulaci do naší skupiny, že hráli výborně a že je super, že to zvládli."

Ocenil i volbu útočníka Krmenčíka. "Odváděl velmi dobré výkony v Plzni, dával góly. Vůbec není špatné dát hráče ve formě do zápasu a pak se to i ukázalo, dal gól, byl vidět a odmakal celý zápas," uzavírá Darida.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články