Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Cologna má po výhře ve skiatlonu na dosah triumf v SP

Falun (Švédsko) – Vítěz letošní Tour de Ski Dario Cologna je blízko také celkovému vítězství v běžeckém Světovém poháru. Švýcar zvítězil v dnešním skiatlonu ve švédském Falunu a dostal se tak do vedení čtyřdílného finále SP, jež se boduje jako celek a vyvrcholí v neděli závodem na 15 km s handicapovým startem. Před závěrem sezony ve Švédsku byl Švýcar v průběžném hodnocení SP druhý za Norem Petterem Northugem, kterého dnes porazil o více než půl minuty.

Cologna táhl pole běžkařů celou závěrečnou čtvrtinu dvacetikilometrového závodu a zvítězil o 1,7 sekundy před domácím Marcusem Hellnerem. Třetí skončil Němec Tobias Angerer.

V první desítce skončili také dva čeští závodníci. Martin Koukal dojel sedmý, loňský vítěz SP Lukáš Bauer skončil na desátém místě. Koukal přivedl 12 sekund za Colognou do cíle pětičlennou skupinku, v níž byl i Bauer. Na 19. místě dnes skončil Jiří Magál, další čeští reprezentanti Milan Šperl, Aleš Razým a Dušan Kožíšek dojeli hluboko v poli poražených.

Cologna do závěrečného závodu sezony odstartuje s náskokem 58 sekund před Rusem Alexandrem Legkovem. Northug je šestý s odstupem 1:20 minuty. Dva nejlepší čeští běžci vyjedou v neděli prakticky společně – osmý Bauer ztrácí na Colognu 1:25,8 minuty, Koukal jen o šest desetin sekundy více.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články