Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Češi v kvalifikaci uspěli. Koudelku doplní Janda, Matura i Hlava

Falun – S Romanem Koudelkou, jenž měl postup jasný díky postavení ve světovém poháru, se v hlavním závodě na středním můstku na mistrovství světa ve Falunu představí i zbylé trio českých skokanů. V kvalifikaci uspěli Jakub Janda, Lukáš Hlava i Jan Matura. Přímý přenos ze závodu sledujte v sobotu od 16:25 na ČT sport nebo našem webu.

Koudelka nastoupil do kvalifikace až v závěrečné desítce, které o nic nešlo. Jeho hlavní cíl tak byl předvést povedený skok a dostat se před sobotním závodem do pohody. A to se i české jedničce povedlo, když dolétla až na značku 92 metrů. "Cítím se výborně. Představoval jsem si, že jedu opravdu závod, a skok byl docela povedený. Rezervy tam jsou, ale je to krok dopředu," pochvaloval si skokan.

Měl radost, že si vylepšil pocit ze čtvrtečního tréninku. První dva skoky ve Falunu se trápil. "Bylo to tvrdé a byl jsem pak protivný, nevrlý a nebylo to se mnou jednoduché," přiznal.

Vítězem kvalifikace se stal Švýcar Simon Ammana, který absolvoval soutěžní pokus poprvé od lednové nehody v Bischofshofenu. Čtyřnásobný olympijský vítěz skočil 93,5 metru.

Janda obsadil osmnácté místo díky skoku dlouhému 87,5 metru, Hlava skočil 84,5 metru a byl devětadvacátý a Matura dvaatřicátý za let dlouhý 82,5 metru.

Je nám líto, video expirovalo.
MS 2015 Švédsko
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články