Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brno bude hostit florbalový turnaj nejlepších zemí

Praha/Brno - Od 4. do 6. listopadu bude Brno hostit florbalový Škoda cup, ve kterém se střetnou nejlepší čtyři týmy loňského mistrovství světa – Finsko, Švédsko, Švýcarsko a Česká republika. Česká reprezentace se na domácí půdě představí poprvé od zisku bronzových medailí na světovém šampionátu. Souběžně proběhne i turnaj juniorských výběrů stejných zemí. Turnaj série Euro Floorball Tour se tak do Brna vrací po dvou letech.

"Naši hráči mají velkou motivaci v domácím prostředí uspět. Představíme se v nejsilnějším složení, nováčkem v reprezentaci bude Tom Ondrušek," uvedl v tiskové zprávě trenér českých florbalistů Tomáš Trnavský, který už postupně formuje sestavu týmu pro příští šampionát. "Věřím, že tam teď rok před mistrovstvím světa bude hlad po úspěchu," prohlásil pro Českou televizi reprezentační kapitán Milan Fridrich.

Vrcholem turnaje bude souboj dosud jediných florbalových mistrů světa Finska a Švédska. Dá se předpokládat, že čeští florbalisté budou hrát především o třetí příčku se švýcarským týmem. Češi přehráli Švýcarsko v souboji o třetí místo na loňském mistrovství světa. Švýcaři ale vyměnili trenéra a jejich výkon šel nahoru. Na posledním turnaji tak český výběr porazili.

 "Pro tenhle turnaj jsme zvažovali zejména ty tři největší česká města – Prahu, Brno a Ostravu. Ale díky dobrým zkušenostem, které z Brna máme, se rádi vracíme právě do Brna," objasnil volbu pořádajícího města předseda České florbalové unie Filip Šuman v pořadu České televize Téma pro hosty.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty Martina Kozáka

Euro Floorball Tour je série turnajů čtyř historicky nejúspěšnějších florbalových zemí, která začala psát svou historii v roce 2006. Turnaje se konají vždy dvakrát za rok a pořadatelské země se pravidelně střídají. Poslední z turnajů série se tak hrál na českém území v roce 2009 taktéž v Brně. Češi tehdy skončili na třetím místě poté, co dokázali porazit pouze švýcarský výběr.

 "My se soustředíme zejména na to, aby do haly přišlo co nejvíce diváků," prohlásil Šuman s tím, že by organizátoři rádi pokořili rekord v počtu diváků na jedno florbalové utkání, v Brně tedy 1792 diváků, který stanovil právě poslední turnaj Euro Floorball Tour. "Já bych rád, abychom některý den přelezli tu magickou hranici dva tisíce diváků," dodal. V předprodeji se prodalo už přes pět set vstupenek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články