Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

BLOG: Pořešíme to přes média a ty, Ester, zatím v klidu trénuj

Velká hvězda, velké problémy. Ani na jedno, ani na druhé nebyla sjezdařská sekce Svazu lyžařů ČR zvyklá. Teď si zvyká těžce. Ester Ledecká, fenomén snowboardingu a rychlostních lyžařských disciplín, chce svůj prostor. A ten se vymezuje penězi. Finance dvojnásobná olympijská vítězka spotřebovávala od mala zejména z rodinného účtu, který slušně zásoboval zpěvák a skladatel Janek Ledecký. A právě on a agentura Sport Invest, která se o talentovanou sportovkyni stará, se nyní dohadují přes média se svazem, jak to bude dál.

Sport
zdroj: ČT4

Ve sporu není o co stát. Svaz navyšuje podmínky a z počátečního bububu, že bez podpisu reprezentační smlouvy nepovolí Ledecké, aby se přihlásila na závody v zámoří, se postupně stává spíš: ale prosím vás, vždyť my jsme to tak nemysleli. Zatímco otec zmínil svých dvanáct milionů, které do přípravy dcery sám investoval, takže nyní chce společně se Sport Investem víceméně svobodně rozhodovat, s kým jeho dcera podepíše sponzorské smlouvy a za jakých podmínek to učiní.

Svaz se hodně ošívá, couvá a na výhrůžky už dávno zapomněl, ale přece jen je tady a musí z popularity Ledecké taky něco mít, zvláště když do její přípravy chce dát přes pět milionů korun.

A tak se vede spor převážně pomocí médií. To už se tak nějak stává v naší kotlině normální. Když nedávno Karolína Erbanová oznámila konec rychlobruslařské kariéry a za původce tohoto rozhodnutí označila Petra Nováka, úspěšného kouče mezi jinými i Martiny Sáblíkové, nevyříkali si to mezi sebou jako dospělí lidé. Psali si přes média. Před tím to byla kniha biatlonové šampionky a krásky Gabriely Koukalové, která také na trenérech nenechala nit suchou.

Vždycky jsem považoval sport za cestu k poznání sama sebe. Poznání toho, že bez dřiny moc nedokáže ani ten sebevětší talent. Už staří Řekové věděli, že sport dělá lidi lepší nejen fyzicky, ale i duševně. Takové, že budou například řešit své problémy přímo a na rovinu. Jenže pak je tady sport vrcholový a tam, když se dva a více subjektů nemohou dohodnout, tak se to řeší přímo – pomocí sdělovacích prostředků.

Tak si uprostřed té poslední přestřelky jen říkám, že je dobře, že Ledecká se nyní připravuje v zámoří a že snad zůstává ve své pověstné bublině a jediné, co ji zajímá, je trénink a závodění. To vše kolem, že nechává na ostatních a nezajímá se o to. Protože kdyby tomu tak nebylo, na klidu v přípravě by jí to určitě nepřidalo. A ten i ty největší hvězdy potřebují, neboť jasná hlava je polovina úspěchu.

Tak jí přeji klidnou přípravu, a kdyby náhodou došlo na to, že začne reprezentovat třeba Katar, tak hodně štěstí – pořád to přece bude naše Ester, s tím nic nenaděláš. Jen v lyžařském svazu ani jejímu realizačnímu týmu to v očích sportumilovného národa moc nepomůže.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články