Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Biatlonistky promarnily velký náskok a nakonec doběhly deváté

Soči (Rusko) – České biatlonistky byly velmi blízko senzačnímu vítězství ve štafetovém závodě na světovém poháru v ruském Soči, když v polovině měly zásluhou Veroniky Vítkové a Gabriely Soukalové náskok 45 sekund. Jenže Jitka Landová a Barbora Tomešová krok s elitou neudržely a Češky nakonec skončily deváté. Podruhé v sezoně vyhrály Němky.

Vítková se Soukalovou potvrdily, že patří do světové špičky. Prvně jmenovaná mířila přesně a předala na třetím místě s minimální ztrátou na Německo a Polsko. Soukalová se prodrala do čela a byť jednou dobíjela, finišovala na svém úseku s náskokem tři čtvrtě minuty.

Landová však naděje uhasila. Nejprve se zdržela na střelnici po problémech s náboji a po stojce musela na trestné kolo. Dostaly se před ni čtyři soupeřky a Tomešové předala jako pátá s odstupem téměř minuty. Českou finišmanku pak předjely další čtyři závodnice.

Ukrajinu připravila o vítězství v posledním okruhu Němka Laura Dahlmeierová, třetí skončily mistryně světa z Nového Města na Moravě Norky.

Biatlonistům skončí sezona za týden v jiném ruském středisku Chanty-Mansijsku, tam už se štafety nepoběží.

Ženy - štafeta (4x6 km):

1. Německo (Henkelová, Sachenbacherová, Gössnerová, Dahlmeierová) 1:09:27,1 (1+7), 2. Ukrajina (Džymová, Pidhrušná, Valj Semerenková, Panfilovová) -11,9 (0+6), 3. Norsko (Fenneová, Eckhoffová, Flatlandová, Bergerová) -21,2 (0+10), 4. Polsko -51,6 (2+8), 5. Francie -1:05,4 (2+6), 6. Rusko -1:30,0 (0+6), ...9. ČR (Vítková, Soukalová, Landová, Tomešová) -3:28,0 (1+8).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články