Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Bauer získal suverénně titul na padesátce

Horní Mísečky - Běžec na lyžích Lukáš Bauer suverénně vyhrál dnešní závod mistrovství České republiky na padesát kilometrů klasicky s hromadným startem a získal jubilejní desátý titul. V jarních podmínkách na Horních Mísečkách porazil nejlepší český reprezentant druhého Jiřího Magála skoro o čtyři minuty. Závod žen na třicet kilometrů ovládla Ivana Janečková s náskokem více než dvou minut před Martinou Chrástkovou.

"Mám radost, že jsem splnil roli favorita, a co se týče náskoku, tak s takovým velkým odstupem jsem asi nikdy nevyhrál, alespoň republikový titul určitě ne," uvedl Bauer, který letos vyhrál volnou patnáctku a má i titul ze štafet.

Bauer s Magálem a nakonec bronzovým Alešem Razýmem se rychle odpoutali od soupeřů a tři kola jeli společně. "Vyčkával jsem na poslední pozici a až v druhé půlce čtvrtého kola jsem za to vzal, a to docela mocně. Bylo vidět, že kluci toho mají dost, a rychle jsem jim ujel," popsal Bauer rozhodující moment. Poslední kolo odjel sám a kvůli divákům i přes velký náskok nezvolnil. "Přišlo mi hloupé se jen vézt, a proto jsem se snažil až do konce."

Sezona běžcům ještě nekončí. Bauer, Martin Koukal a Ondřej Horyna odletí v pondělí do Finska na exhibiční Tour de Barents. "Chci si slušně zalyžovat, ale bude to ještě bolet. Na padesátce jsem se cítil slušně, ale už je vidět, že je jaro a síly ubývají, takže se taky těším, až se vrátím a definitivně ukončím sezonu," řekl Bauer.

Aleš Razým
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články