Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Bauer vyhrál v Oberhofu testy na kolečkových lyžích

Praha - Běžec na lyžích Lukáš Bauer, který předčasně ukončil uplynulou sezonu kvůli únavové zlomenině paty, vyhrál německo-ruské testy na kolečkových lyžích. Trojnásobný olympijský medailista porazil v Oberhofu v závodu na 15 km Rusa Alexandra Legkova a Němce Franze Göhringa.

Běžkyně Eva Vrabcová-Nývltová skončila třetí v deštivém běžeckém krosu na 5 km za dvojicí Němek - první Julií Belgerovou a druhou Nicole Fesselovou. "Závod mi vyšel, i když při rozjetí jsem se necítil nic moc," řekl Bauer na webu czech-ski.com. Na trať se vydal v rámci třetího dne těžkého tréninku. Patu ale ještě nemá úplně v pořádku. "Proto jsem vynechal kros. Ne že bych ho neuběhl, ale terén mi ještě dělá problém, vazy a úpony mám oslabené," řekl Bauer.

Směrem k sezoně s vrcholem na mistrovství světa ve Val di Fiemme ale věřil, že je na tom s přípravou dobře. "Vzhledem k nastávající zimě nevidím žádný problém. Jsem na tom velmi podobně jako v uplynulých letech. Jen došlo k nějakému přeskupení programu," řekla jednička české reprezentace. "Neběhám tolik ani nejsem pozadu, jen mi chutná příprava trochu jinak. Trénuju stejně jako loni s reprezentačním družstvem a částečně s německou skupinou trenéra Neubera," dodal Bauer.

Pořadatelé na závod připravili všem stejné lyže, které se losovaly. Martin Jakš byl devátý a Aleš Razým šestnáctý. "Ten ještě ztratil pádem. K tomu Ondra Horyna taky velmi dobře běžel kros. Šli jsme do závodu z přípravy, začínáme s rychlostí. Jsem spokojený," řekl šéftrenér Miroslav Petrásek, který má od nové sezony v režii kompletní elitní výběr včetně jediné ženy Vrabcové-Nývltové.

Ivana Janečková si dává pauzu, čeká ji operace ramena a dokončení školy. V Oberhofu tým stráví deset dní čtvrtého společného bloku letní přípravy, podruhé se ve zdejším tunelu dostane i na lyže a na sníh.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články