Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Bauer dojel ve finále SP sedmý, celkově skončil čtvrtý

Falun - Běžec na lyžích Lukáš Bauer dojel sedmý ve finále Světového poháru ve Falunu a celkově skončil čtvrtý. Jako vítěz projel bezpečně cílem volné patnáctky, posledního závodu sezony, Nor Petter Northug. Již předem bylo jasné, že celkovým vítězem Světového poháru se stane podruhé v kariéře Švýcar Dario Cologna, který dokončil závěrečný závod jako třetí. Druhý za Northugem dojel jeho krajan Finn Hagen Krogh, který ve finiši Colognu přespurtoval.

Třiatřicetiletý Bauer, vítěz SP z roku 2008, zkoušel bojovat ve finále o třetí příčku v konečném pořadí, ale Švéda Daniela Rickardssona předstihnout nedokázal. Čtvrté místo v konečném pořadí SP je Bauerovým třetím nejlepším výsledkem v kariéře. V roce 2008 získal velký křišťálový glóbus, loni skončil druhý.

Lukáš Bauer:

"Je to pořád výborné umístění. Jsem schopen držet krok s borci světových kvalit a porážet je. Dokazuju to už několik let za sebou, a proto je určitě velká spokojenost."

Je nám líto, video expirovalo.
Světový pohár v klasickém lyžování 2010/11 Švédsko

Před startem patnáctky ztrácel Bauer na Rickardssona 50 bodů. Na trať český lyžař vyjel podle výsledků předchozích tří etap skoro o minutu později než Švéd a jeho šance dostat se před něj byla minimální. V šestistupňovém teplu jel Bauer nejdříve ve skupině osmi a pak čtyř běžců, zatímco Rickardssona po osmi kilometrech dostihla čtveřice v čele s Colognou. V tu chvíli ztrácel český reprezentant z Božího Daru na Švéda půl minuty.

Bauer po desátém kilometru nastoupil a snažil se dojet skupinu s Rickardssonem, bojující o druhé místo. Ke Švédovi se přiblížil na 15 vteřin, ale víc nestihl. "Ve stoupání kolem můstků jsem měl krizi a bál jsem se, že mě ta skupina, které jsem ujel, semele, ale taky toho měli dost. Snažil jsem se finišovat, ale víc to nešlo," pronesl Bauer, který ještě lyže do vaku neuloží: už příští víkend ho čeká mistrovství republiky v Harrachově.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články