Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Baseball se snaží na startu extraligy přilákat nové fanoušky

Praha – Slavnostní nástupy s národní hymnou, páteční utkání pod umělým osvětlením, soutěže pro diváky probíhající po celý zápas anebo občerstvení rozdávané na tribuně zdarma. Baseball se u nás hraje sice už téměř sto let, širší veřejnost o něm však stále moc neví, a to by se mělo změnit. O víkendu začala baseballová extraliga.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballová extraliga láká fanoušky na stadiony

"Snažíme se proto udělat maximum za minimální peníze, protože těch v tomhle sportu moc není," uvedl generální manažer Eagles Praha Jan Drábek.

Český baseball přitom patří k naprosté evropské špičce, naposledy reprezentanti překvapili výkony na světovém turnaji v Mexiku. V kvalifikaci turnaje World Baseball Classic nejenže obstáli, ale dokonce byli blízko senzačnímu finále. To jim sice v Mexiku uteklo, ale domů se vrátili spokojení a formu by chtěli potvrdit i na mistrovství Evropy, z něhož by rádi dovezli premiérovou medaili.

Baseball by se rád zbavil nálepky těžko pochopitelného sportu a přilákal diváky do hlediště. "Do poslední chvíle člověk neví, jestli vyhraje, nebo ne, takže to má náboj napínavosti. Co víc bych doporučil než si to zkusit," prohlásil první metař Kotlářky Praha Jakub Sládek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články