Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Nečekané rozuzlení Czech Bowlu. Lions slaví po 13 letech na úkor Steelers díky pozdnímu touchdownu

Už to ve 26. Czech Bowlu vypadalo na ostravskou radost po 22 letech, ale vše dopadlo nakonec jinak. Ačkoli se domácí Steelers dostali ve finále Paddock ligy amerického fotbalu za stavu 21:21 v závěru zápasu do vedení díky safety, rozhodli Prague Lions o konečné výhře 29:23 touchdownem v předposlední minutě utkání.

Prague Lions se radují z Czech Bowlu po výhře nad ostravskými Steelers
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Nesmírně vyrovnaný Czech Bowl vyvrcholil nečekaným dramatem v posledních minutách zápasu. Když se quarterback Prague Lions Michael Hayes dostal ve vlastní endzóně do problémů po agresivním napadání hráčů Ostravy Steelers, šli domácí do vedení 23:21 díky safety. Do konce zápasu zbývalo necelých šest minut.

Jenže v klíčové rozehrávce tři minuty před koncem se Steelers odhodlali při čtvrtém downu a manku dvou yardů zhruba na polovině vítkovického hřiště hrát po zemi místo toho, aby sáhli k taktičtějšímu odkopu, a soupeř je za odvahu potrestal.

Lions zastavili quarterbacka Douglase Webstera a poté předvedl Hayes vítězný drive. Nejprve našel přesnou přihrávkou wide receivera Lukáše Kadlece, který donesl míč až na jeden yard před endzónu Steelers, a z další akce otočil skóre Lukáš Růžek. Pražský univerzál si navíc připsal už ve třetí čtvrtině důležitou interception a po zápase byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih Czech Bowlu Ostrava Steelers – Prague Lions

Růžkovu vítěznou práci pak dokonal opět Kadlec, který místo jednobodového kopu přidal z potvrzení dva body po oklamání ostravské obrany a zvýšil na konečných 29:23. Steelers pak neměli bez timeoutu dostatek času na reakci, a tak se mohli Lions radovat poprvé od roku 2006.

V předchozím průběhu šli přitom Lions třikrát do vedení, ale nikdy se jim nepodařilo náskok navýšit. Steelers vždy dokázali odpovědět stejným způsobem, navíc se nemýlili ani kickeři při potvrzení.

Za Pražany se blýskli touchdownem wide receiveři David Hlaváček s Jiřím Kohutem a také runningback Filip Ječný, za Ostravany se dvakrát prosadil po sólovém běhu Webster a jednou Jan Vysloužil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články