Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

O Tokio bojuje v Praze pět jezdců a čeká je Pohár národů. Je to velký úkol, říká Kellnerová

Druhý ročník pražských mezinárodních parkurových závodů kategorie CSIO3* je jedním z předolympijských testů. Jeden z vrcholů čtyřdenního klání CET Prague Cup, které se ve Velké Chuchli koná od čtvrtka, je páteční Pohár národů a nedělní Grand Prix. Pohár národů sledujte v přímém přenosu na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 12:25.

Anna Kellnerová
zdroj: ČT4 autor: Roman Vondrouš

V širším týmu pro Tokio je stále pět jezdců. Ve čtvrteční úvodní pražské soutěži udělali dohromady jen dvě chyby, navíc předvedou v Poháru národů své nejlepší koně. "Budeme samozřejmě sledovat výkonnost těch koní i jezdců. Bude záležet na tom, kdo na tom bude nejlépe nejblíže olympijským hrám," uvedla Markéta Šveňková, manažerka skokové reprezentace.

Pro většinu jezdců i koní jsou závody důležitou přípravou před olympiádou. "V době covidu-19, a letos k tomu navíc herpesviru, kdy byla celá řada největších světových mítinků zrušena, hodnota závodů ještě stoupá, protože v tréninku soutěžní podmínky nenasimulujete," řekl ředitelka závodů Šveňková.

Je nám líto, video expirovalo.
Kellnerová a spol. zabojují v Poháru národů o Tokio

V Poháru národů, jehož první kolo v pátek začne ve 12:30, bude čtrnáct družstev, z toho osm kvalifikovaných do Tokia, včetně české reprezentace. Než rozhodnou závody v Římě a v Polsku, napoví už Praha. V Poháru národů dostane příležitost čtveřice Aleš Opatrný, Kamil Papoušek, Ondřej Zvára a Anna Kellnerová.

"Pohár národů je vždycky složitý, takže se samozřejmě na to těším, ale je to velký úkol, na který se musím dobře připravit," prohlásila Kellnerová. 

Loni skončil v Praze český tým v Poháru národů pátý. "Doufám, že to letos vylepšíme, že se ukážeme v co nejlepším světle. Pohár národů je srdcová záležitost," řekl Opatrný.

Do Grand Prix nastoupí celá pětice českých jezdců. Kellnerová, které nedávno tragicky zahynul otec Petr, obsadila před rokem s klisnou Catch Me If You Can páté místo.

Opatrný bude chtít potvrdit formu z posledních týdnů. Česká parkurová jednička vyhrála s Forewerem Grand Prix v Linci a minulý týden Světový pohár v Praze s Gentlemenem. "Já i moji koně jsme v pohodě. Doufám, že to bude pokračovat i tento týden," přál si.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články