Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Dva obraty a dominance ve trojicích. Nohejbalisté zažili v Kluži zlaté žně

Čeští reprezentanti v nohejbalu získali na mistrovství světa v Rumunsku všechny tři tituly. V soutěži jednotlivců, dvojic i trojic ve finále porazili tradiční rivaly ze Slovenska.

Je nám líto, video expirovalo.
Nohejbalisté jsou ve všech třech kategoriích mistry světa

Zatímco finále trojic bylo v Kluži jednoznačnou záležitostí (11:4, 11:5), oba další zápasy o zlato se protáhly až do třetího setu a čeští nohejbalisté v nich museli otáčet nepříznivý stav.

Obhájce předloňského titulu z Brna Ondřej Vít ztratil proti Ladislavu Stupákovi první set, naopak v druhém byl jednoznačně lepší. V rozhodující sadě vedl Vít už 6:1, přesto zápas dospěl až do vyrovnané koncovky, kterou rozhodlo Stupákovo zkažené podání.

Těžký moment přežili nohejbalisté i ve dvojicích. V závěru druhé sady si přetrhl achilovku Pavel Kop. Do hry tak musel náhradník Jiří Kalous, který se nakonec stal hrdinou.

Češi si v dramatické koncovce vynutili po výsledku 14:12 třetí set. V něm si za stavu 12:12 Kalous dovolil málo vídaný šlapaný kraťas a následně zápas zakončil esem.

"Popravdě jsem tomu nejdřív moc nevěřil. Ale jak jsme rozjeli do třetího setu esem a celé se to nastartovalo, tak jsem věděl, že je to naše," radoval se Kalous.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články