Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Parkurová show se vrátí do pražské O2 areny. Letos by mohlo přijít ještě víc diváků, říká Opatrný

Mistři Evropy, medailisté ze světových jezdeckých her i olympijských her budou příští týden závodit v Praze. Parkurová špička míří do české metropole už podruhé. Show s názvem Global Champions Prague Play-Offs je vyvrcholením světové série, čítající šestnáct závodů, a po roce se příští týden na čtyři dny vrátí do O2 areny. Akci můžete sledovat příští týden od čtvrtka do neděle také na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Aleš Opatrný
zdroj: ESC autor: Kateřina Návojová

Startovat tu bude i český tým Prague Lions, ale bez českých jezdců. Anna Kellnerová bude sice přítomná, ale léčba komplikované zlomeniny nohy ji ještě na start nepustí. V rámcových soutěžích ale čeští jezdci budou.

O akci hovořil ve Sportovních zprávách ČT také český parkurový jezdec Aleš Opatrný, který se představí v rámcových soutěžích na dvou koních a bude tu působit i jako trenér, který bude mít v akci několik svých svěřenců. "Krom toho budu spolukomentovat závody pro českou televizi," vysvětluje jezdec, který se do O2 areny těší.

"Je to skvělé. Loni přišly tisíce diváků a letos by jich mohlo být ještě o trochu víc," říká k soutěži, kterou loni sledovalo každý den přes čtrnáct tisíc fanoušků. "Pro jezdce je výborné, když vjede do arény a lidi tleskají – to je velká motivace," popisuje atmosféru Opatrný, který se představí v rámcových soutěžích, stejně jako další čeští jezdci.

Je nám líto, video expirovalo.
Tisíc tun písku pro parkurovou show je na místě

"V rámcových soutěžích bude tak dvacet až třicet českých závodníků," tvrdí Opatrný, na kterého se ale obraceli pro informace i zahraniční účastníci. "Volali mi někteří zahraniční účastníci hlavního závodu a ptali se, jestli budou nějaké nové překážky oproti minulému roku," vysvětlil důvod zájmu.

O2 arenu považuje český jezdec za skvělé prostředí pro tuhle akci. "Například při finále Světového poháru v Las Vegas byla podobná. Některým z koní ale přece jen může dělat problém hodně diváků a velký aplaus," řekl o finále zajímavé sezony, v níž proti loňsku ubyly tři týmy.

Opatrný věří, že by forma Prague Lions, kterým sezona úplně nevyšla, mohla gradovat v Praze a dostanou se do nedělního finále.

Příští rok jsou na programu olympijské hry v Tokiu, ale český tým se tam nepodívá. "Stejně jako před čtyřmi lety jsme skončili v kvalifikaci druzí za Ukrajinou, v jejichž týmu však nebyl ani jeden opravdový ukrajinský občan. To mě trochu mrzí, protože si myslím, že aspoň dva jezdci by měli být originál Ukrajinci," podělil se o svůj názor.

Jediným českým jezdcem, který má šanci startovat v Tokiu, je zatím Miroslav Příhoda. Kdyby se mu to podařilo, byl by po dvanácti letech prvním Čechem v jezdeckých soutěžích na OH.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články