Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Jezdec Příhoda: Je těžké se připravovat, protože nic není jisté

Opatření proti novému typu koronaviru ruší nebo pozastavují téměř všechny sportovní soutěže napříč celým světem. Komplikace řeší i Miloslav Příhoda, český reprezentant v jezdecké všestrannosti, který musí měnit harmonogram přípravy na olympijské hry v Tokiu. Na ty se snaží kvalifikovat i další jezdec Miroslav Trunda.

Jezdecká drezura
zdroj: ČT24

Miloslav Příhoda a jeho kůň Ferreolous přišli o testovací starty na jezdeckém festivalu v Královicích u Slaného a svůj olympijský rok tak zřejmě zahájí až v zahraničí.

Český reprezentant se přihlásil na závody v německém Kreuthu, které by se měly konat první víkend v dubnu. "Doufám, že ta krizová opatření ustoupí a že nakonec tu sezonu dokážeme odstartovat," přeje si Příhoda.

Je nám líto, video expirovalo.
Miloslav Příhoda musí kvůli opatřením proti koronaviru odložit začátek sezony

Účast na olympijské hry si už zajistil kromě Příhody parkurový tým. O možnost závodit v Tokiu chce zabojovat i další český reprezentant ve všestrannosti Miroslav Trunda. "Snaží se splnit minimální kvalifikační požadavky a já pevně věřím, že se mu to podaří. Ještě má pořád dostatek času. Snad to všechno dopadne dobře," doufá Příhoda. 

Jezdecká všestrannost se skládá z drezúry, parkuru a crossu. Jedná se o jednu z nejnáročnějších jezdeckých disciplín.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články