Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Šulák se vrací do KHL, znovu bude hrát za Vladivostok

Po konci ve švédském Örebro se přesune na známé místo. Reprezentační bek Libor Šulák se rozhodl dodržet smlouvu s Vladivostokem, kde před odchodem do Švédska v předchozí sezoně hrál, a kterou prodloužil do dubna 2023 už v lednu. Je tak po Rudolfu Červeném dalším českým hráčem, který bude v KHL působit i přes ruskou invazi na Ukrajinu zahájenou koncem února.

Osmadvacetiletý Šulák je druhým českým hokejistou, který se navzdory invazi Ruska na Ukrajinu rozhodl vrátit do KHL, již většina zahraničních hráčů opustila. První byl útočník Červený, ačkoliv jeho příchod do KHL nebyl ještě oficiálně potvrzen. Podle informací, které před měsícem přinesl server Sport-Express, se bývalý reprezentant dohodl na angažmá rovněž s Vladivostokem.

Šulák byl v minulé sezoně dokonce kapitánem Admiralu. Ve 49 utkáních si připsal 26 bodů za osm branek a 18 asistencí. V KHL ale byla po přerušení před olympiádou v Pekingu, kde byl Šulák členem českého výběru, předčasně ukončena základní část a Vladivostok se do play-off nedostal.

Díky dohodě s Örebro mohl pokračovat v sezoně na klubové úrovni. Na severu Evropy odehrál včetně play-off 19 zápasů a zaznamenal 12 bodů (3+9).

V Chabarovsku je smluvně vázán další bek Michal Jordán, který loni v květnu prodloužil smlouvu o dva roky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články