Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Česko čeká přímý souboj o druhé místo s Kanadou, vítěz narazí ve čtvrtfinále na Finsko

Souboj o druhé místo v základní skupině MS svedou čeští hokejisté s Kanadou. Javorové listy po porážce na nájezdy s Norskem ztrácí na svěřence Kariho Jalonena bod. Češi čekají na vítězství nad zámořským soupeřem už víc než pět let. Přímý přenos sledujte od 15:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi o důležitosti přesilovek a jejich vyhlídky na Kanadu

Díky pondělnímu vítězství Švédska nad Dánskem je už před zápasem jasné, že právě druhý celek skupiny B postoupí do čtvrtečního večerního čtvrtfinále v Tampere s domácím Finskem.

Naposledy se Češi utkali s Kanadou loni v semifinále šampionátu a prohráli 1:6. V českém týmu je z loňského kádru deset hráčů a do utkání jich zasáhlo osm včetně brankáře Karla Vejmelky.

"Je to možná nejlepší soupeř ve skupině a pro nás test před čtvrtfinále. Z Arizony znám dva tři hráče a také trenéra, takže je to pro mě speciální," připustil Vejmelka.

André Tourigny vedl českého brankáře v obou zámořských sezonách. "Je to přísný trenér, ale povahově je fajn. Ví, co chce hrát, a proto byla naše hra lepší než v minulé sezoně. Samozřejmě že se proti němu budu chtít ukázat," dodal Vejmelka.

Poslední tři souboje s Kanadou sehráli Češi vždy ve fázi o medaile a pokaždé neuspěli. V únoru 2018 na OH v Pchjongčchangu získala Kanada bronz po výsledku 6:4. Před třemi roky uspěla také v semifinále MS v Bratislavě po výhře 5:1.

"Každý se na zápas proti hráčům z NHL těší. Kanada má zase kvalitní tým, očekáváme rychlou hru do těla, skvělý souboj," řekl Tomáš Kundrátek, který má kanadskou manželku.

Od sobotního duelu se Švýcarskem, ve kterém Kanaďané utrpěli první porážku na turnaji, nemohou počítat s Joem Velenem.

Útočník Detroitu za surové dupnutí bruslí na nohu Nina Niederreitera dostal trest na pět zápasů a turnaj pro něj skončil.

"Nechápu, co se mu honilo hlavou, vypadalo to jako úmysl. Není zákeřný, občas nějaké to sekání jako každý. Je to ale šikovný hokejista, takže pro nás dobře, že nebude hrát," uvedl Velenův spoluhráč z Red Wings Dominik Kubalík.

Hráči se chtějí soustředit především na svůj výkon. "Pořád se bavíme o ostatních, ale je to primárně o nás. Proti Švýcarsku jsme tam měli rozhodně momenty, na kterých můžeme stavět," uzavřel Kubalík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články