Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sparta nastoupí proti Třinci už pod dohledem Tona a Hlinky. Pardubice a Litvínov hrají záchranářský zápas

Trápící se Sparta se pokusí v pátečním 41. kole hokejové extraligy zabrat po třech duelech bez bodu na ledě mistrovského Třince. Po odvolání kouče Uweho Kruppa povedou třetí tým tabulky sportovní ředitel Petr Ton a sportovní manažer Jaroslav Hlinka. Pardubice budou v přímém souboji s Litvínovem usilovat o posun z posledního místa, na které klesly po 15. kole 29. října. Analýzy a reportáže z 41. kola sledujte v pořadu Buly od 21:00 na programu ČT sport.

Odvolaný trenér Sparty Uwe Krupp se sportovním ředitelem Petrem Tonem
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Třinec se po čtyřech venkovních zápasech vrací na domácí led a v cestě mu bude stát tápající Sparta. "Bylo to náročné, ale jsme rádi, že jsme se vyhnuli dlouhému cestování. Už se těšíme na vlastní led a vlastní kabinu," řekl brankář Petr Kváča.

Sparta je pro Oceláře přímý konkurent o první čtyřku. "Neberu to jako nějak víc prestižní duel, takový je v této fázi sezony každý. Je třeba se maximálně soustředit na sebe, poučit se z předchozích chyb a nebrat ohled na to, že Spartě se momentálně nedaří," dodal dvaadvacetiletý gólman.

Sparťané z posledních šesti zápasů získali jen dva body za výhru nad posledními Pardubicemi 2:1 v prodloužení. Ze tří vyrovnaných duelů s Třincem v této sezoně však vytěžili plný počet bodů. O probuzení jednoho z předsezonních favoritů se pokusí Ton s Hlinkou, dvě klubové ikony. Na střídačce však budou jen dočasně do představení Kruppova nástupce. "Naším úkolem je tým zejména probudit a povzbudit a dodat mu klid před dalšími důležitými zápasy v závěru základní části," uvedl Ton.

Pardubice bodovaly čtyřikrát za sebou, z toho dvakrát vyhrály. "Pro nás je každý zápas o bytí a nebytí. Nemůžeme se ohlížet na soupeře nebo na to, jak jsme na tom v tabulce. Jít si zápas od zápasu pro tři body a pak si říct, že jsme pro to udělali všechno a zůstat v extralize," řekl kapitán Dynama Jan Kolář.

Litvínov se drží před Pardubicemi o bod. Vyhrál dva z posledních tří zápasů a naprázdno nevyšel třikrát za sebou. "Nebral bych to tak, že jde o všechno. Je to důležitý zápas, ideální by bylo bodovat, ale nesmíme se upřít jen k jednomu zápasu. Potom je ještě do konce ve hře dost bodů, takže bude čas případné zaváhání napravit, ale my tam určitě pojedeme zápas odmakat a bodovat," uvedl litvínovský kapitán Viktor Hübl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Pardubice

Liberec díky středeční výhře na Spartě 6:2 zvýšil náskok v čele tabulky před druhou Plzní už na osm bodů a proti Vítkovicím bude útočit na 15. výhru z posledních šestnácti domácích utkání. Na čtvrtý Prezidentský pohár za posledních pět let ale Bílí Tygři nemyslí. "Ještě je před námi několik zápasů, tak to vůbec neřešíme. Upřímně, neznamená to pro nás vůbec nic," řekl kanonýr Libor Hudáček.

Vítkovice mají úplně jiné starosti. Od sestupové pozice je dělí jen tři body. S Libercem v této sezoně získaly jediný bod. "Musíme se snažit vyhrát i v Liberci. Ve druhém kole jsme tam málem vyhráli, myslím, že jsme prohráli těsně 2:3. Musíme se snažit na to navázat, jedeme tam den dopředu. Věřím, že nás trenéři dobře připraví," uvedl vítkovický gólman Miroslav Svoboda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Vítkovice

Druhá Plzeň hostí Hradec Králové. Doma vyhrála šestkrát v řadě, a to i nad Libercem, Třincem i Spartou. Kouč Ladislav Čihák slibuje reparát za úterní prohru v Litvínově (1:5). "Chtěl bych se omluvit fanouškům a všem, kteří na to koukali. To, co jsme předvedli, nebyla s respektem k soupeři naše hra, nebylo tam vůbec nic. Podíváme se na to a vyvodíme důsledky," ujistil Čihák.

Hradec Králové se po postupu do finále Ligy mistrů, v němž v úterý přivítá Frölundu, zvedá i v extralize a vyhrál tři ze čtyř duelů. "Plzeň hraje dlouhodobě dobře. Je tam systém, který dodržují. A šlape se po hráčích, aby byli pořád ve střehu. Síla je hlavně v ofenzivě, kde mají nejproduktivnějšího hráče v lize Milana Gulaše, kolem kterého se to točí. Myslím, že výkon týmu stoupá a klesá podle něho. Některé týmy už ho ale ubránily. Myslím, že v našich silách je to taky," řekl útočník Jakub Lev.

Kometa hostí Mladou Boleslav, s níž v sezoně získala jen dva body za dvě porážky v prodloužení. "Každá série jednou musí skončit, chceme využít domácí prostředí, v němž hrajeme v poslední době velmi slušně," řekl asistent Kamil Pokorný. Do sestavy se po nemoci vrací brankář Marek Čiliak a útočník Tomáš Vincour, který by se měl postavit do jednoho útoku po bok Tomáše Plekance a Martina Erata.

Středočeši po dvou zápasech bez bodu dvakrát vyhráli. "Nekoukáme na to, kolikrát jsme koho porazili nebo jak jsme s nimi hráli. Brno bude mít ještě větší motivaci nás porazit, ale my je taky. Očekávám těžký zápas. Uděláme maximum, abychom si odvezli nějaké body," slíbil zkušený útočník Jakub Klepiš.

Jedenácté Kladno nebodovalo čtyřikrát za sebou, na postup do předkola ztrácí už pět bodů a náskok na sestupovou pozici se z nedávných 14 bodů snížil na osm. "V tříbodovém systému to jde rychle. Čekají nás teď hodně důležité zápasy," řekl kouč David Čermák před duely s Karlovými Vary a v neděli na ledě Vítkovic.

Karlovarská Energie venku třikrát za sebou vyhrála a v Kladně čeká těžkou bitvu. "Zápasy se blíží v takovém playoffovému módu. Každý potřebuje body, aby se vyšplhal v tabulce nebo udržel. Bude to těžký urputný zápas," prohlásil karlovarský útočník Vojtěch Polák.

Olomouc přivítá v duelu dvou celků na hraně desítky Zlín. "Jsou hrozně silní v útoku a mají výborné přesilovky. To bych vypíchl, na to se musíme připravit, abychom urvali nějaké body. Mezery mají trošku v obranné činnosti," řekl útočník Pavel Musil.

Zlínský trenér Robert Svoboda tuší, co tým v Olomouci čeká: "Houževnatý soupeř, který je tři body za námi. O to důležitější bude tam bodovat." Berani ale potřebují zlepšit produktivitu. "Koncovka nám ve Vítkovicích citelně chyběla," doplnil útočník Jakub Šlahař k prohře 0:1 v minulém kole. "Pokud bychom se takto prezentovali i na Hané, soupeř nás zase přejede," tuší Šlahař. Zpátky v tréninku jsou Daniel Gazda a Lukáš Buchta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články