Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Liberec se pokusí natáhnout bodovou šňůru proti Spartě. Kladno nasadí do duelu s Hradcem Vampolu

Na severu Čech dojde v rámci 28. kola extraligy k zajímavé bitvě, třetí Liberec hostí první Spartu. Bílí Tygři chtějí prodloužit sérii bodovaných zápasů, Pražané zase hájí čtyřbodový náskok před soupeřem. Důležité souboje se odehrají ale i v druhé polovině tabulky. Osmý Hradec Králové nastoupí na ledě předposledního Kladna, za které nastoupí i Petr Vampola. A Zlín změří síly s Vítkovicemi. Souhrn kola sledujte v pořadu Buly na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 21:00.

Utkání Liberec – Sparta
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Třetí Liberec hostí ve šlágru kola vedoucí Spartu

Liberec už od konce října nepoznal přemožitele v základní době, v Hradci Králové přidal dvanáctý zápas po sobě, v němž bodoval, z toho jedenáctkrát Bílí Tygři vyhráli. "Cenné dva body, ale věděli jsme, že to tam budeme muset vydřít. Čekali jsme na přesilovky, které jsme v podstatě hráli s pěti novými hráči. Nakonec tam něco padlo," uvedl útočník Libor Hudáček. Na marodce jsou klíčové postavy ofenzivy Bulíř s Birnerem.

Rovněž Sparta začala po reprezentační pauze vydřenou dvoubodovou výhrou, když zdolala Plzeň. "Proti takovým týmům, až se bude blížit play-off, musíme využívat šance. Dřív nebo později, jestli chceme mít úspěšnou sezonu, tak se budeme potkávat s těmito týmy. Je dobře, že to dokážeme urvat na naši stranu, jak se nám to podařilo proti Plzni," prohlásil útočník David Tomášek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Liberec

Berani pořád nejsou kompletní, Vítkovice se pod Trličíkem zvedly

Zlínský trenér Robert Svoboda plánoval postavit poprvé v sezoně do zápasu kompletní kádr, ale úmysl mu zhatil zlomený prst na ruce obránce Gazdy z duelu v Karlových Varech. Nijak nejásal ani z toho, že mu los zrovna přisoudil Vítkovice.

"Každá změna trenéra má na tým vliv, dodá mu nový impulz. To se přesně stalo s nástupem kouče Trličíka. S Vítkovicemi to bývá vždy boj o každý metr ledu a nyní nečekám nic jiného. I tak musíme ale začít více bodovat doma," uvedl Svoboda.

Vítkovičtí pod novým trenérem Mojmírem Trličíkem pookřáli a dvě výhry vrátily týmu pošramocené sebevědomí.

"Do Zlína ale pojedeme také s velkým respektem. Jestliže měl Zlín na začátku sezony nějaké problémy, tak ty už jsou dávno pryč. Je to mužstvo, které se zlepšuje, je nepříjemné, vrací se na svou tradiční úroveň, takže to pro nás bude zase velká dřina. Ta by měla opět začínat z dobré, ještě lepší obrany," prohlásil Trličík, který postrádá Štencela, Černého, Kurovského a Němce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Zlín

Litvínov se představí v Plzni

Plzeň brala s ohledem na průběh duelu na ledě Sparty bod jako zisk. "První třetina nebyla z naší strany dobrá vůbec, pak se to trochu zvedlo, ale Sparta nás bohužel nepouštěla do šancí. Nějaké tutovky jsme si vytvořili až ve třetí třetině," připomněl brankář Dominik Frodl.

V Litvínově se podařilo postavit tým na nohy kouči Vladimíru Kýhosovi, který dovedl hráče Vervy k devíti bodům z 12 možných. "Do Vánoc jsou před námi ještě dva zápasy, takže to chce pokračovat stejně a stoupat tabulkou nenápadně nahoru," konstatoval útočník Viktor Hübl.

Naposledy se proti Brnu prosadily všechny čtyři útočné formace. "Jedině dobře, když se to rozloží do více lajn. O góly se podělí celý mančaft a ta síla bude rozložená do celého týmu," řekl Hübl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Brno

Mladá Boleslav narazí na oblíbeného soupeře

Olomouc po pauze podlehla ve Vítkovicích a pokusí se zabrat proti Mladé Boleslavi. Oba dosavadní vzájemné duely šly ale na konto Středočechů, Hanáci se v nich navíc shodně dokázali prosadit vždy jen jednou.

Mladá Boleslav po slabším období před přestávkou, kdy třikrát po sobě nedosáhla na body, přehrála Pardubice. "Pauza nám asi pomohla. Zapomněli jsme na to a připravovali jsme si různé taktické varianty. S Dynamem jsme odehráli dobrý zápas, snad to tak bude i pokračovat," přál si útočník David Šťastný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Pardubice

Dynamo narazí na Karlovy Vary

Pardubičtí naopak nedokázali navázat na dvě cenné výhry během posledního víkendu před pauzou, kdy zdolali Spartu a Brno.

"Vázne nám herní disciplína. Začneme hrát velmi dobře, držíme věci, které fungují, ale postupem času se nám to začne rozpadat, protože si někdo udělá něco jiného. Není tam od první do šedesáté minuty jasná vize, co budeme hrát, a dodržování od všech hráčů toho, co by tam mělo být. Makáme na tom," uvedl asistent trenéra Michal Mikeska.

Dynamo ztrácí před duelem s Karlovými Vary pět bodů na předposlední Kladno a dvanáctý Zlín. "Nemůžeme myslet na nic jiného, než stáhnout minus pět a potom dostat kohokoliv pod sebe. A kdyby se dařilo nějak výrazně, tak můžeme být příjemně překvapeni. Ale jedeme jednoznačně na záchranu," prohlásil Mikeska.

Karlovy Vary se pokusí protáhnout třízápasovou vítěznou sérii. "Do Vánoc zbývají ještě dva zápasy, budeme v nich chtít bodovat," podotkl obránce Matěj Stříteský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Kladno

Hradec Králové jede do Kladna, za Rytíře nastoupí Vampola

Kladno prožilo vítěznou radost pouze jedinkrát za posledních šest zápasů a změnit to bude chtít proti Hradci Králové. Naposledy ale scházeli Réway, Valský a Stach, tajemstvím zůstává zahaleno datum možného návratu hrajícího majitele Rytířů Jaromíra Jágra. Pomoci má jiný zkušený útočník Petr Vampola, který má vyřízené střídavé starty z prvoligové Slavie.

"Lze asi čekat zase bojovný a poctivý hokej. Ty předchozí zápasy takové byly, hodně urputné a bojovné. Bude to asi jiné, když nebude hrát Jarda (Jágr), protože nebudeme muset věšet dva hráče na jednoho jejich. Mohlo by to být o něco snazší hlavně při našich oslabeních," řekl brankář Hradce Králové Marek Mazanec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články