Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dostihy o pozice pro play-off pokračují. Sparta hostí Olomouc, Třinec jede do Pardubic

Klíčové otázky zůstávají v hokejové extralize stále nezodpovězeny. Na čele tabulky pokračuje souboj na dálku o Prezidentský pohár mezi Spartou a Třincem. Pražané hostí Olomouc, Slezané se představí na horkém ledě Pardubic. Přetahovaná se odehrává i na dalších důležitých místech pro nasazení do play-off. Rozdíl mezi třetí Mladou Boleslaví a šestou Plzní činí jen šest bodů. Sestřihy a ohlasy všech utkání 46. kola sledujte v Buly na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 21:00.

Třinecký útočník Matěj Stránský v šanci v zápase proti Pardubicím
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Sparta útočí na 18. zápas v řadě se ziskem bodu

Sparťané ukázali svou sílu, když napravili nečekané zakolísání doma s Karlovými Vary (3:4 v prodloužení) výhrou 5:2 na ledě silného Liberce. Bodovali tak už v 17 utkáních za sebou, z toho 14 jich vyhráli. "Víme, že Třinec na nás tlačí. Věděli jsme, že s Libercem máme negativní bilanci a chtěli jsme přehrát další kvalitní tým. Kdybychom odskočili Třinci na více bodů, byl by to hezký bonus, body z Liberce ale byly hlavní. Musíme pokračovat ve svých výkonech. Jedeme dál," zavelel útočník David Tomášek.

Hanáci vytěžili z posledních tří utkání, která skončila těsnými výsledky, šest bodů. "Náskok na Zlín nám dodává určitý klid, ale každý hráč chce určitě pořád vyhrávat. Klid není nikdy a když není tlak, není to podle mě ono. Jestli chceme hrát předkolo, musíme být rozehraní, mít konzistentní výkonnost a uhrát co nejvíc bodů," řekl kouč Jan Tomajko.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Sparta

Třinec ztrácí na Spartu dva body

Pardubičtí potvrdili dobrou formu proti Hradci Králové (4:3). "Vyhrané derby je super, ale my takhle nepřemýšlíme. Byl to zápas, který jsme potřebovali vyhrát, a to se nám podařilo. Už je to však za námi, čeká nás další utkání a na něj se musíme soustředit," uvedl útočník Tomáš Zohorna.

Třinec zůstal nalepený za Spartou díky vydřenému vítězství nad Plzní 3:2. "My potřebujeme body. Víme, o co hrajeme a jaké jsou naše cíle. O to důležitější jsou body z domácího ledu. Pár zápasů jsme tady prohráli, o to cennější ty výhry jsou," konstatoval útočník Tomáš Marcinko, který rozhodl utkání v čase 59:57 druhým gólem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Hradec Králové

Plzeň čeká západočeské derby

V Karlových Varech dojde na poslední západočeské derby v základní části, přijede Plzeň. Dosud byly oba celky v sezoně stoprocentní na domácím ledě a hráči Energie by to rádi potvrdili. "Důležité pro nás je, že pokud budeme pokračovat v takových výkonech jako minule proti Kometě a udržíme osmičku, tak by nám začínalo play-off doma, což bychom chtěli," řekl útočník Martin Kohout.

"Indiáni" moc touží po odčinění nešťastné porážky v Třinci. "Blíží se konec základní části, rveme se o čtyřku a potřebujeme každý bod. Už chceme mimo své mantinely uspět," zdůraznil obránce David Kvasnička, jehož tým vyšel venku naprázdno čtyřikrát za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Kometa Brno

Verva těsně padla třikrát za sebou

Litvínov si vyzkoušel postupně všechny tři způsoby těsných porážek o gól. V Mladé Boleslavi neuspěl v nájezdech, doma podlehl Liberci gólem v prodloužení a naposledy 3:4 v základní době na ledě Olomouce. "Všechny inkasované góly vyplývaly z malého důrazu," popsal důvod kouč Vladimír Országh, jehož tým narazí na Hradec Králové.

Ten je stále těsně za první čtyřkou, která je jeho cílem. "Litvínov je specifický nevyzpytatelný tým s tahouny Hüblem a Lukešem, jež stále dokazují svou sílu v ofenzivě. Jejich hra se obvykle hůře čte, protože hrají jinak než ostatní týmy, nemají vybroušený systém. S novým trenérem, kterého dobře znám, je to ale protiklad, Vlado Országh hodně bazíruje na systému a týmovosti," podotkl obránce Dominik Graňák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Mladá Boleslav

Zlín přerušil sérii porážek, nyní ho čeká Brno

Kometa si z malého tripu po jižních a západních Čechách přivezla před zápasem se Zlínem čtyři body. "Mohlo jich být i víc, kdybychom neprohospodařili začátek zápasu ve Varech. Musíme zlepšit koncentraci od úvodních minut. Berani udělali oproti předchozím zápasům s námi kus práce a zlepšují se," připomněl asistent trenéra Jan Zachrla.

Pro Zlín byla výhra nad Mladou Boleslaví po šesti prohrách jako polití živou vodou. "Rádi bychom v Brně pokračovali ve výkonu jako proti 'Bolce'. Výborně nám fungovala obrana a ta bude základem i pro náš případný úspěch v Brně," řekl zlínský trenér Robert Svoboda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - České Budějovice

Vítkovice se utkají s Mladou Boleslaví, Motor hraje o teoretickou naději

Třetí Mladou Boleslav čeká duel s Vítkovicemi a pokud udrží trend z této sezony, podruhé za sebou naprázdno nevyjde. Ostravané v posledních čtyřech kolech nasbírali devět bodů a díky tomu zůstávají ve hře o první osmičku. Přestože favoritem budou domácí, Vítkovice obě vzájemné partie v sezoně vyhrály. "Další zápas v rychlém sledu, velmi kvalitní soupeř, ale chceme bodovat. Věřím, že budeme správně nastavení a porveme se o další body," řekl trenér Miloš Holaň, který nemá k dispozici dlouhodobě zraněného kapitána Poláka.

Poslední České Budějovice přivítají čtvrtý Liberec a čelí hrozbě, že ztratí definitivně i teoretickou šanci na účast v předkole play-off, pokud jejich ztráta na dvanáctou Olomouc naroste před nedělí na 21 či 22 bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články