Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Neporazitelnost Liberce uťala Braga, duel rozhodl jediný gól

Liberec – Série desíti zápasů, v nichž Liberečtí nepoznali chuť porážky, skončila. Slovan v úvodním utkání Evropské ligy doma nestačil na portugalskou Bragu, s níž prohrál 0:1. Vyrovnaný zápas rozhodl po hodině hry Rafa Silva. Severočeši tak nedokázali soupeři oplatit devět let starý debakl z Portugalska 0:4.

Zklamaný liberecký Josef Šural
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Na Liberci bylo v úvodu vidět, že si zvyká na vyšší pohárové tempo. Technicky vybavení hostující hráči dělali severočeskému celku problémy a několik nebezpečných akcí zastavili domácí jen s vypětím sil. Do gólových šancí ale Bragu na začátku nepouštěli, výjimkou byla 20. minuta, kdy Fonteho ránu z úhlu vyrazil brankář Koubek. Stejný hráč pak v dobré pozici přestřelil.

Liberec ke konci poločasu zvýšil aktivitu a z chvilkového tlaku vytěžil největší možnost prvního dějství. Po Bartlově centru se v 36. minutě dostal k hlavičce Šural a radost z gólu mu u tyče pokazil skvělým zákrokem brankář Matheus.

Opatrná partie zpočátku pokračovala i po pauze. Po akci zaviněné špatnou malou domů hlavičkoval Alan Silva a Koubek ještě stihl zasáhnout, po hodině hry už ale inkasoval. Fonteho přihrávka prošla napříč vápnem a domácí obránci nepokryli nabíhajícího Rafu Silvu, který doklepl míč do odkryté branky.

Vzápětí mohl srovnat Bakoš, ale promáchl a Šural zamířil do boční sítě. Domácí kouč Trpišovský poslal v 65. minutě na trávník střídající Sýkoru s Bartošákem a krátce nato měli Severočeši ještě blíž ke gólu. Jenže úplně volný Bartošák po přetaženém centru minul křížným pokusem tyč.

Jedenáct minut před koncem mohl definitivně rozhodnout autor první branky Rafa Silva. Šel sám na Koubka, udělal mu kličku, ale trefil jen boční síť. Liberec se tlačil za vyrovnáním, ale druhou soutěžní porážku v této sezoně už neodvrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Liberec-Braga

Slovan Liberec - SC Braga 0:1 (0:0)

Branka: 60. Rafa Silva. Rozhodčí: Pawson - Mullarkey, Brooks - Moss, Friend (všichni Angl.). ŽK: Soungole, Šural, Pavelka, Kerbr - Alan Silva, Vukčevič, Mauro. Diváci: 8132.

Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Soungole (64. Sýkora), Pavelka - Bartl, Shala (65. Rabušic), Šural - Bakoš (75. Kerbr). Trenér: Trpišovský.

Braga: Matheus - Carneiro, Boly, Pinto, Djavan - Alan Silva (75. Filipe Augusto), Vukčevič, Mauro, Rafa Silva - Crislan (62. Wilson Eduardo), Fonte (86. Ricardo Ferreira). Trenér: Fonseca.

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Jsem smutný, že jsme nebodovali a nevstoupili dobře do skupiny. Nicméně myslím, že jsme nebyli daleko od bodového zisku a neodehráli jsme špatné utkání. V první půli jsme byli nervózní. Rozhodovalo, kdo dá první gól. Bohužel my jsme dvě své velké šance za stavu 0:0 neproměnili, a naopak inkasovali z první velké šance soupeře, navíc z brejkové situace. Říkali jsme si, že si na brejky musíme dát pozor, ale soupeř po naší ztrátě jeden dohrál. Pak jsme měli další šance, ale bohužel žádná v brance neskončila. Myslím, že jsme měli aspoň bod uhrát."

Paulo Fonseca (trenér Bragy): "Šli jsme do zápasu s tím, že musíme být hodně na míči, že musíme být aktivní. Měli jsme několik šancí, abychom dali gól, a jsem s výsledkem spokojený. Myslím, že jsme se utkali s výborným soupeřem. Výhra na úvod venku je důležitá, ale musíme si uvědomit, že jde o vyrovnanou skupinu a každý může porazit každého. Každopádně nás tahle výhra uklidní do dalšího průběhu skupiny."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články