Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Slávistické obavy se naplnily, zraněný Kúdela hrát na Arsenalu nebude

Nad jeho účastí na Ostrovech visel otazník nejen kvůli kauze se skotskými Rangers, ale i z důvodu zdravotního stavu. Ondřej Kúdela stále bere antibiotika a jeho start ve čtvrtečním úvodním zápase čtvrtfinále Evropské ligy na půdě Arsenalu je podle Slavie vyloučen. Utkání Arsenal - Slavia sledujte živě ve čtvrtek od 20:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Glen Kamara z Rangers (vlevo) a Ondřej Kúdela ze Slavie při výměně názorů
zdroj: REUTERS autor: Andrew Milligan

"U Ondry Kúdely platí stejný zdravotní stav jako při včerejším utkání (v Brně, pozn. red.). Má antibiotika a neabsolvoval s týmem program ani UEFA testy. Počítáme s tím, že na Arsenalu nám bohužel nepomůže," řekl pro ČT sport mluvčí Slavie Michal Býček.

Dalo se tedy předpokládat, že vedle Davida Zimy by nastoupil do dvojice Simon Deli, který ve Slavii hostuje na půl roku z belgických Brugg. Jenže ani ten ze zdravotních důvodů hrát nebude.

Reprezentačnímu stoperovi Kúdelovi zřejmě přivodil zranění v závěru utkání ve Walesu kapitán ostrovního celku Gareth Bale, který ho bez potrestání udeřil ve výskoku loktem.

"Ondřej Kúdela má dle vyšetření v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích kontuzi nosu, vysoké horečky a antibiotika. Doba léčení se v tuto chvíli nedá odhadnout," uvedla Slavia už v neděli.

Slavia Kúdelovu účast v Londýně nadto zvažovala z bezpečnostních důvodů.

Zkušený obránce byl v nedávné odvetě osmifinále v Glasgow nařčen záložníkem Rangers Glenem Kamarou z rasistické urážky. Kúdela obvinění stejně jako vršovický klub důrazně odmítl.

"Do Londýna odlétáme jako tradičně dva dny před evropským utkáním, to znamená v úterý v podvečer. Ve středu nás pak čeká oficiální tisková konference a předzápasový trénink a do Prahy se vracíme v pátek," upřesnil Býček program Slavie pro nadcházející dny.

V pondělí byla mimochodem uzávěrka vyšetřování UEFA zmíněného duelu Rangers - Slavia. Další vývoj je zatím velkou neznámou.

Kamara před necelými třemi týdny po utkání na Ibrox Stadium fyzicky napadl Kúdelu v tunelu do kabin. Podle Pražanů je incident zanesen ve zprávě delegáta UEFA, která události v utkání vyšetřuje stejně jako skotská policie.

"Dnes (5. dubna, pozn. red.) byl termín pro inspektora zápasu pro odevzdání veškerých zjištění," řekl Býček.

"Z předběžného šetření disciplinární komise UEFA, která následně bude mít další čas na případné rozhodnutí, k této chvíli nemám žádnou aktuálnější zprávu," přidal mluvčí sešívaných.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia: Kúdela nám na Arsenalu nepomůže
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články