Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Projekt Náš fotbal živě slaví jubileum. Když přijede televize, na hřiště proudí davy, těší Vláška

Projekt Náš fotbal živě oslaví jubilejní třicátý přímý přenos. Na ČT sport se vysílá již více než šest let a za tu dobu sjezdil vesnice po České republice křížem krážem. Přenosy vesnického fotbalu zpravidla provází komentátor Vlastimil Vlášek a expert Luděk Zelenka. Nyní zamíří poprvé do Libereckého kraje. Utkání Vratislavice nad Nisou – Cvikov sledujte v neděli 28. května od 10:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Fotbalový míč
zdroj: ISIFA

"Nepřemýšlel jsem o tom, jestli to bude trvat dva roky nebo pět let, ale tušil jsem, že to bude mít dobrý ohlas. Už jsem něco podobného viděl předtím v Německu, i pro tamní televizi to byla reklama na celou sezonu. Iniciativa tehdy vzešla od České televize a Fotbalové asociace ČR. Tím, že jsou ohlasy stále pozitivní, tak ten projekt stále jede," těší Vláška.

"Je to zacílené tak, aby lidi u televizí i přímí aktéři se tak nějak podívali na sebe a přitom zjistili, že se něco pdobného děje v každé druhé vesnici a najdou se tam podobné typy lidí. Je to i poděkování všem lidem, kteří drží fotbal na okresních úrovních, nikdo je nezná a dělá to zdarmo jen proto, že má fotbal rád," vysvětluje Vlášek.

Utkání z projektu Náš fotbal živě mají na ČT sport mnohdy srovnatelnou, nebo dokonce i vyšší sledovanost než druhá nejvyšší fotbalová soutěž.

FOTBAL FOKUS PODCAST o projektu Náš fotbal živě:

"Ty zápasy mají často i vyšší návštěvnost než druhá liga, a tím ji nechci shazovat. Najdou se tam dobré zápasy, ale když je tam tři sta lidí, tak to nevynikne. Ve vesnici těch lidí přijde třeba trojnásobek, a když přijede televize, tak ještě víc. Vidíme tam i lehce humorné momenty, ale musíme tu hranici držet rozumně, abychom z toho nedělali úplnou šarádu."

Diváky baví na přenosech i autenticita. "Všichni lidé, kteří takhle na fotbal chodí, vědí, že k tomu patří i pivko a klobása. Zkoumáme i areály, jaké tam je vyžití pro děti. Je tam třeba i druhé hřiště."

Náš fotbal živě nyní poprvé zavítá do Libereckého kraje, konkrétně na utkání Vratislavice nad Nisou – Cvikov. Zbyde tak už jen návštěva Karlovarského kraje.

"Ale nepřijedou kluci s trabanty z Německa, je to Cvikov v severních Čechách," směje se Vlášek.

"Jinak ale nemůžu vypíchnout jedno místo, kde mi bylo nejlépe. Na Moravě byli malinko vřelejší, jako by nám chtěli kompenzovat tu dlouhou trasu. Ale nakonec je to vždycky podobné," dodává komentátor ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
TJ Štítná nad Vláří - TJ Nedašov
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články