Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlín začal přípravu pod taktovkou Csaplára. Chci hrát náročný a koukatelný fotbal, říká nový kouč

Fotbalisté Zlína jako třetí ligový tým začali letní přípravu na další sezonu. Nový trenér Ševců Josef Csaplár na úvodním tréninku zatím nepřivítal žádnou z posil, pouze se z hostování vrátil útočník Matěj Votava. Je ovšem pravděpodobné, že škatulata budou během následujících týdnů trochu větší. Csaplár se na úvod nechal sylšet, že by rád hrál s mužstvem hlavně náročný fotbal.

Zlínští fotbalisté
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Chci hrát fotbal zajímavej, náročnej, koukatelnej a je úplně jedno, jestli to bylo v Příbrami, Slavii, Liberci, Polsku nebo s národními týmy," řekl Csaplár v rozhovoru pro ČT sport.

Po vypršení smlouvy skončil obránce Zoran Gajič. Jeho náhradník Lukáš Vraštil z Brna se k týmu připojí později podobně jako Jan Hellebrand a Martin Cedidla, kteří mají po reprezentačních povinnostech delší volno.

Na startu přípravy chyběl ze stejného důvodu i obránce či záložník Libor Holík, o kterého má údajně zájem Jablonec. Opačným směrem by naopak mohli zamířit útočník Davis Ikaunieks a záložník Jakub Janetzký.

Je nám líto, video expirovalo.
Kouč Csaplár začal úřadovat ve Zlíně

"Oba chceme na přestup," řekl Deníku sportovní ředitel Fastavu Zdeněk Grygera. Jména dalších možných posil zatím osmý celek uplynulé ligové sezony tají. "Bavili jsme se asi o sedmi jménech. Chceme hlavně hráče, kteří jsou ambiciózní, ve zdravém věku a chtějí něco dokázat," doplnil Csaplár.

V jeho realizačním týmů zůstává dosavadní dočasný trenér Jan Kameník. "Pro mě to bylo o to příjemnější, že jsme to doplnili jen příchodem hlavního trenéra," řekl Grygera. "Ve většině případů jsem šel sám, u nás to moc zvykem není," doplnil Csaplár.

Jisté zatím není, zda bude ve Zlíně pokračovat nejlepší týmový střelec minulé sezony Tomáš Poznar. Po skončení hostování z Plzně mu totiž vypršela na západě Čech smlouva a řeší svoji další budoucnost. Momentálně ovšem doléčuje zranění.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články