Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Mareček: Veledůležité vítězství. Nebylo nač čekat, Karvinou jsme potřebovali zmáčknout

Od svého zimního  a možná trochu překvapivého  příchodu do Teplic se ihned zapojil do základu a zpravidla odehraje celý zápas. Lukáš Mareček se jen musel na Stínadlech přeorientovat ze záložníka na stopera. A je rád, že první boj ve skupině o udržení vyšel, když Teplice vyhrály nad Karvinou 4:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno

Byl to důležitý krok k tomu, aby se Teplice v klidu udržely mezi elitou v nejvyšší fotbalové soutěži. Ač byli domácí dlouho dopředu avizováni jako favorit, od Karviné se dalo čekat všechno, jen ne nególovost. Aby také ne, když mají v týmu kreativního Ba Louu, případně střelce Taiwa či Lingra.

"Jsme rádi, že jsme zápas zvládli, protože to pro nás bylo jedno z nejdůležitějších utkání. Teď máme osmibodový náskok na Karvinou, ale budeme chtít vyhrát každý zápas. Je to velká úleva, přidali jsme nějaké góly navíc," říká Mareček v rozhovoru pro ČT sport.

Teplice hodně oživil Alois Hyčka, který hned ve 33. minutě přihrával Jakubovi Marešovi na první gól.

"Rozhejbal to. My hrajeme systém 3-5-2 a jemu můžete dát balon za obranu, on jezdí na lajně a s balonem dokáže po lajně jít a najít hráče před bránou. Jeho příchod byl určitě přínosem pro tým," ví Mareček.

Sport
zdroj: ČT4

Je rád, že štěstí konečně stálo na straně Teplic, protože v některých minulých, hlavně domácích zápasech, tomu tak z různých příčin nebylo. "Za to jsme samozřejmě rádi," říká třicetiletý hráč, který začíná v Brně.

Zahrál si i v Anderlechtu, pak putoval do Sparty. Do belgické ligy se následně vrátil přes Lokeren, kde prožil dvě úspěšné sezóny. Ač sám téměř nestřelec, protože třeba za více než čtyřleté období ve Spartě se trefil pouze jednou, a to ještě hýžděmi, za Lokeren skóroval hned třikrát.

Teď je ale v Teplicích a pod taktovkou Stanislava Hejkala se za každou cenu chce se spoluhráči vyhnout problémům.

"Od začátku zápasu jsme si řekli, že do něj jdeme s tím, že není na co čekat. Potřebujeme body, na Karvinou vylezeme a budeme ji presovat. Při třetím gólu se to zadařilo. Po tlaku, který Karviná měla, jsme na ni vylezli a donutili ji k chybám. A trestali jsme."

Sport
zdroj: ČT4

Velkou změnou ovšem je, že při zmíněném sytému 3-5-2 opustil svou pozici středního záložníka a hraje levého stopera. "Není tam jiná varianta. Samozřejmě bych rád hrával to své, ale vůbec si na to nestěžuju," říká Mareček.

Hejkalovi se zkrátka nyní hodí jeho zkušenosti do jiného systému, než na který je zvyklý. "Respektuju to a snažím se na té pozici využít prvky ze zálohy. Ale jsou tam i minusové body, protože se tolikrát jako stoper nechovám, nemám ty návyky," přiznává.

Už v úterý čeká Teplice výjezd do mátožné Olomouce, která je v tabulce o dva body před nimi. Následuje víkendové měření sil se Zlínem, poté zápas v Příbrami, skupinu budou Teplice končit doma proti Opavě.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články