Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Žokej Minařík si pochvaluje japonské dobrodužství, na dotacích vydělal téměř 40 milionů

Lukrativní angažmá v zemi vycházejícího slunce má potřetí v kariéře za sebou žokej Filip Minařík. Díky tříměsíční zimní licenci si český rekordman v počtu výher připsal v Tokiu a Nakajamě devět triumfů ze 181 startů a na dotacích vyjezdil 168,6 milionu jenů, v přepočtu skoro 40 milionů korun.

Filip Minařík
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Poslední dostihy jel Minařík v úterý a v sedle tříletého Empty Chair ovládl sprint na 1200 metrů. V hlavním dostihu dne March Stakes na 1800 metrů následně skončil v sedle Time Flyera devátý.

Nejúspěšnější mítink zažil začátkem března v Nakajamě, kde se radoval ze dvou vítězství.

Japonsko opouští coby 36. žokej průběžného pořadí. "Nakonec můžu být spokojen, mám stejnou bilanci jako před dvěma lety," hodnotil Minařík pro web jezdci.cz své účinkování. "Jsem strašně vděčný, že se letošní tříměsíční angažmá podařilo. Výsledky byly proměnlivé, ale v Asii vždy hodně záleží na štěstí," pokračoval pražský rodák.

Počet letošních výher dle jeho slov víceméně odpovídá očekávání, jelikož neměl k dispozici tak kvalitní koně, s kterými by měl šanci na větší úspěch. "Na druhou stranu je pravda, že co jsem vyjezdil na dotacích, na to se v Německu jezdí dva tři roky," konstatoval žokej, jenž v kariéře vyhrál skoro 1800 dostihů.

Pandemii koronaviru navzdory

Dostihy se v Japonsku konají i v době pandemie koronaviru. "Třikrát denně si měříme teplotu," popisoval situaci Minařík, kterému bylo mu smutno z prázdných tribun. "Autogramiády s davy fanoušků, jimiž jsou japonské mítinky pověstné, jsou minulostí. Dostihy jsou teď strašně smutné."

S Nakajamou se měl loučit v neděli, ale kvůli sněhové vánici byl program přeložen a český žokej musel na sobotu odložit i odlet do Německa, kde žije. "Na poslední tři dny musím něco vymyslet a zaměstnat mysl, což je stále těžší. Naštěstí tady mám kolo. A pak už jen budu doufat, že v sobotu skutečně odletím," zakončil.

Zdroj
ČTK, jezdci.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články